Primul lider PSD care CERE RETRAGEREA PARTIDULUI DE LA GUVERNARE după înfrângerea lui Ponta: „Partidele ar trebui să vină în întâmpinarea cetățenilor”

Publicat: 17/11/2014, 13:50
Actualizat: 18/05/2015, 20:21

Vicepreședintele PSD a fost prima voce din partid care a cerut retragerea de la guvernare după pierderea alegerilor prezidențiale.

„Cred că este o lecție pentru noi și cred că ar trebui să facem un pas în lateral, poate chiar în spate, și da și noi am simțit nevoia de un altfel de politică. Cred că după acest vot ar trebui să dăm ocazia echipei domnului Iohannis să vină să guverneze și sper sincer că ne va demonstra cum se poate o altfel de politică de unde să învățăm cu toții. Nu mai trebuie să ținem de această guvernare, ci dimpotrivă”, a declarat în această dimineață vicepreședintele PSD.

Negoiță a adăugat că „în urma acestui vot cred că ar trebui să respectăm voința românilor, care tocmai și-au exprimat-o”.

În privința depunerii mandatului de guvernul Ponta, vicepreședintele Robert Negoiță susține că acesta este un gest de normalitate, „un gest de decență”.

„Partidele ar trebui să vină în așteptarea cetățenilor și asta așteaptă cetățenii. Vor altă guvernare, care nu a fost o rea, pe care am apreciat-o din multe puncte de vedere, cred că s-a și greșit. spus Am doar ce mi se pare mie normalitate în România”, a fost mesajul transmis de vicepreședintele PSD, Robert Negoiță, la intrarea în sediul PSD.

Ion Iliescu cere congres extraordinar la PSD

„Trebuie o analiză serioasă a forurilor de partid pentru a fi convocat un Congres al partidului, care să tragă toate concluziile”, a spus la B1 TV Ion Iliescu,

Premierul Victor Ponta a anunțat ieri seară, după ce și-a recunoscut înfrângerea la alegerile prezidențiale, că nu își va da demisia din funcția de la Palatul Victoria și că niciun coleg nu i-a cerut acest lucru.

Liviu Dragnea a spus că Ponta ar trebuie să rămână premier și președinte la PSD, dar că întreaga situație va fi analizată într-o ședință „în grup restrâns”.

Congres extraordinar cere și liderul executiv al PSD Cluj, Cornel Itu, care afirmă, comentând rezultatul alegerilor, că Victor Ponta nu trebuie să demisioneze nici din funcția de președinte al partidului, nici din cea de premier, dar „ar fi nevoie de un congres Extraodinar care să analizeze situația după alegeri”.

Cornel Itu a declarat, luni, corespondentului Mediafax că votul de la prezidențiale a fost unul „anti-sistem”, un vot negativ, îndreptat împotriva întregii clase politice, nu numai a PSD.

„Cred că ar trebui un Congres extraordinar al PSD care să analizeze situația după alegerile prezidențiale, în care s-a dat un vot anti-sistem, un vot negativ, îndreptat împotriva întregii clase politice, nu numai a PSD. Nu s-a votat pe principii și nici pe strategii. Cred că a fost efectul unor promisiuni neîmplinite din partea întregii clase politice. Victor Ponta nu ar trebui să demisioneze nici din funcția de președinte al PSD, nici din cea de premier”, a spus Itu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Joshua Castellano, așa cum nu l-ați mai văzut. Unde a fost surprins omul de afaceri
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Mai multe zone din India, lovite de temperaturi record