Primul secretar de stat din PSD care se bucură după ce a fost demis de Grindeanu: „Faptul că s-a întâmplat e un lucru bun”

Primul secretar de stat din PSD care se bucură după ce a fost demis de Grindeanu: Faptul că s-a întâmplat e un lucru bun
Publicat: 17/06/2017, 08:52
Actualizat: 26/03/2019, 04:57

„E un gest de mare lașitate și slăbiciune din partea domnului Grindeanu și Ponta. Personal sunt bucuros pentru că arată că nu vreau să am de a face cu acest guvern care nu mai are susținere politică. Faptul că s-a întâmplat azi e un lucru bun”, a declarat Adrian Marius Dobre.

Acesta a mai spus că principalul motiv, pentru care s-a ajuns aici, în cazul său, este și faptul că ocupă și funcția de purtător de cuvânt al PSD, „din care nici Grindeanu și nici Ponta nu mai fac parte”.

Pe lângă eliberarea din funcție a lui Adrian Dobre, premierul Sorin Grindeanu a semnat, vineri, decizii de eliberare din funcție pentru secretarii de stat Adrian Mlădinoiu și Tudor Vesa, din cadrul Secretariatului General al Guvernului, și a lui Adrian Ionuț Gâdea, de la Ministerul Dezvoltării. Totodată, Grindeanu a cerut președintelui Klaus Iohannis vacantarea posturilor de miniștri la Dezvoltare și Interne, trimițând, vineri, la Palatul Cotroceni propunerile ca el să preia interimatul la Ministerul de Interne, iar ca Augustin Jianu, singurul ministru care, de altfel, nu a demisionat, să preia locul lui Sevil Shhaideh.

La scurt timp după ce dinspre Guvern s-a anunțat faptul că premierul Sorin Grindeanu cere președintelui Klaus Iohannis vacantarea posturilor de miniștri la Dezvoltare și Interne, trimițând deja la Palatul Cotroceni propunerile pentru noile numiri, Sevil Shhaideh și Carmen Dan au reacționat, la un post de televiziune, declarând că „Sorin Grindeanu a avut întotodeauna o problemă cu faptul că nu a fost prima opțiune în iarnă pentru funcția de premier”, dar și că „ne confruntăm cu o veritabilă lovitură de stat”.

Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor, este singurul din Guvernul condus de Sorin Grindeanu care a anunțat, de joi, că nu demisionează din funcție decât dacă i-o va cere premierul.

Cele două propuneri vin la scurt timp după ce Sorin Grindeanu a reușit, vineri seara, să îl elimine pe Mihai Busuioc de la conducerea Secretariatului General al Guvernului (SGG), deși acesta a refuzat să contrasemneze decizia lui Sorin Grindeanu de a-l elibera din funcție, blocând astfel pe moment publicarea ei în Monitorul Oficial și deci accederea lui Victor Ponta în această funcție. Orice decizie a premierului trebuie contrasemnată de șeful SGG, conform legii.

Grindeanu a emis, însă, o decizie prin care un secretar de stat din SGG, Alexandru Ghigiu, i-a preluat atribuțiile lui Busuioc, pe motiv că Busuioc nu a venit la serviciu și refuză să își îndeplinească atribuțiile legale, în acest sens existând și o adresă oficială. Printr-o decizie emisă imediat după aceasta și contrasemnată de Ghigiu, care se afla temporar și oficial în „fotoliul” lui Busuioc, Grindeanu l-a eliberat din funcție pe Busuioc de la șefia SGG și l-a numit în această funcție pe Victor Ponta.

Cele două decizii au fost publicate în Monitorul Oficial în jurul orei 18:30, intrând astfel în vigoare. Monitorul Oficial se află în subordinea Secretariatului General al Guvernului, care era condus în continuare de Mihai Busuioc.

Ironia situației face ca exact Victor Ponta să fi fost cel care, în 2012, trecea Monitorul Oficial din subordinea Parlamentului în cea a SGG, introducând printr-o ordonanță de urgență și obligativitatea contrasemnării deciziilor premierului de către șeful SGG.

Mihai Busuioc provine din garnitura de oameni ai lui Liviu Dragnea, lucrând cu acesta la Ministerul Dezvoltării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Vremea pune probleme în România. Urmează două săptămâni ciudate
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul