PSD Iași: Adomniței să demisioneze de la șefia CJ Iași, urmând exemplul lui Antonescu de la Senat

PSD Iași: Adomniței să demisioneze de la șefia CJ Iași, urmând exemplul lui Antonescu de la Senat
Publicat: 16/03/2014, 21:47
Actualizat: 29/09/2018, 08:02

Într-un comunicat transmis, duminică seară, PSD Iași arată că președintele CJ, Cristian Adomniței, este cel care a inițiat constituirea unei noi majorități în Consiliul Județean și că liberalul ar fi avut discuții pe această temă inclusiv la sediul PDL din Modrogan.

„PSD Iași înțelege dorința nemărginită a domnului Cristian Adomniței de a deveni «cineva» în politica ieșeană și chiar națională, în ciuda lipsei sale de experiență, însă îi amintește tânărului politician că succesul nu poate fi obținut în lipsa respectului față de alegătorii care au votat USL, atât la Iași, cât și la nivel național. (…) Ca atare, PSD Iași consideră că, pentru a-și împlini dorința de a deveni «cineva» în politică, domnul Cristian Adomniței ar trebui să fie consecvent și să urmeze exemplul șefului său de la București. Așa cum domnul Crin Antonescu a distrus USL la nivel național, iar apoi și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului României, poate că ar fi mai bine ca și domnul Cristian Adomniței să continue să își construiască imaginea publică ca politician neimplicat în activitatea administrativă, demisionând, în mod onorabil, din funcția de președinte al Consiliului Județean”, se arată în comunicatul transmis de PSD Iași.

Pe de altă parte, PSD susține că mai multe promisiuni restante ale USL Iași din campania electorală, între care construcția autostrăzii Iași-Târgu Mureș sau a spitalului regional de urgențe, au ținut de responsabilitatea unor foști miniștri liberali precum Relu Fenechiu sau Eugen Nicolăescu.

Duminică, PNL Iași a acuzat PSD că a inițiat războiul politic la Iași, prin schimbarea din funcție a vicepreședintelui liberal al Consiliului Județean, liberalii cerând social-democraților să iasă „din logica meschină a vânzării și cumpărării de funcții”.

Într-o rezoluție rezoluții adoptată de Delegația Permanentă PNL Iași, liberalii susțin că Iașiul avea nevoie de o voce parlamentară viguroasă și concertată, însă „PSD a ales calea facilă a neimplicării”. Totodată, PNL susține că la Iași PDL a devenit „remorca PSD” și că, prin „negoțul de funcții și avantaje individuale”, conducerea PDL Iași a ajuns „soluția imorală” a politicii locale. „Nu mai există niciun motiv pentru oamenii care votează dreapta să voteze PDL, pentru că acest partid s-a predat cu funcții și bagaje la PSD”, mai spun liberalii în rezoluția Delegației Permanente a filialei județene.

Vineri, într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean Iași, convocată de PSD și PPDD, vicepreședintele PNL al CJ, Victor Chirilă, a fost înlocuit din funcție. În locul acestuia a fost ales liderul PPDD Iași, Alin Aivănoaei.

PSD și PPDD dispun în CJ Iași de 18 mandate, cele două partide mai având nevoie de un vot pentru obținerea majorității simple. Alin Aivănoaei a obținut în final 20 de voturi.

PDL îl propusese pentru funcția de vicepreședinte al CJ pe Radu Ursanu, însă acesta a obținut doar patru din cele șase voturi ale consilierilor PDL prezenți la ședință, doi consilieri democrat-liberali votând alături și PSD și PPDD. Sâmbătă, într-o conferință de presă, liderul PDL Iași, Gabriel Surdu, spunea că nu știe cine sunt cei doi reprezentanți ai PDL care au trădat la vot și că va fi făcută o analiză internă.

În urma votului din CJ, președintele CJ Iași, liberalul Cristian Adomniței, declara că la Iași PDL este aliatul de nădejde al PSD și că acțiunea declanșată de social-democrați, de schimbare a vicepreședintelui liberal al CJ, se înscrie în linia națională a acestui partid, care vrea să acapareze totul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Șeful mașinăriei de propagandă din Coreea de Nord a murit