Radu Mazăre: Traian Băsescu își apără milionarii din port

Radu Mazăre: Traian Băsescu își apără milionarii din port
Publicat: 09/05/2014, 17:43
Actualizat: 29/07/2014, 17:33

Primarul Constanței, Radu Mazăre, spune că „milionarii care-l susțin pe Băsescu plătesc zero bani la stat”.

„Eu v-am spus de la bun început că Băsescu își apără milionarii din port. El spunea că s-ar putea ca Mazăre, și nu e Mazăre, e Consiliul Local și Primăria, că Mazăre nu e veșnic, îi era teamă că o să se asocieze cu Fondul Proprietatea și va deveni majoritar acolo împotriva statului. De fapt, cred că temerea lui este că Mazăre o să se asocieze cu americanii de la Fondul Proprietatea, că niște americani administrează Fondul Proprietatea și că vor obține mai mult profit pentru Primărie și pentru privat, nu cum este acum când milionarii care-l susțin pe Băsescu plătesc zero bani la stat”, a declarat, vineri, Radu Mazăre.

El a susținut că este interesat de creșterea profitului portului, iar banii care revin municipalității să fie folosiți pentru a subvenționa încălzirea.

„Mazăre este interesat, într-adevăr ca și cei de la Fondul Proprietatea, ca portul să scoată un profit mai mare și banii care vin la Primărie să crească subvenția la căldură. Ăsta e interesul lui Mazăre, al lui Băsescu este ca milionarii din port să plătească cât mai puțin la stat, așa cum au plătit în ultimii 20 de ani. (…) Frica lui Băsescu este că milionarii în euro, miliardarii din port, o să piardă privilegiile și banii pe care i-au adunat timp de 20 de ani și cu care l-au și susținut în campanie”, a menționat Radu Mazăre.

Primarul a fost prezent, vineri, la Clubul Persoanelor cu Handicap din zona Tomis III, unde a premiat câștigătorii unei competiții de darts și a stat de vorbă cu participanții la un concurs de rummy.
Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că „ultima aventură pe care se pregătește să o livreze premierul Ponta” este o hotărâre de Guvern de transfer al unui pachet de acțiuni ale Portului Constanța către Primăria condusă de Radu Mazăre, calificând demersul drept o „o ilegalitate majoră”.
El s-a referit la „transferul unui pachet de acțiuni către Primăria Constanța, în așa fel încât statul să piardă pachetul majoritar”, în condițiile în care în momentul de față statul deține 60% din aceste acțiuni, Consiliul Local 20%, iar Fondul Proprietatea alte 20%.
„Prin proiectul unei Hotărâri de Guvern care este trimisă spre avizare, Victor Viorel vrea să transfere către clanul de la malul mării 13% din acțiunile statului, ceea ce înseamnă că domnul Mazăre va deține 33% din acțiuni, Fondul Proprietatea 20%, iar statul român pierde pachetul majoritar ajungând la 47%. Acest lucru este interzis de legislația în vigoare”, a comentat șeful statului.

El a spus că Portul Constanța este declarat de mai multe acte nomative ca fiind infrastructură strategică, iar în legislația care reglementează activitatea regiilor se specifică faptul că nu există transfer gratuit de acțiuni și nu se poate pierde pachetul majoritar de 51%.

„Nu pot să fac apel la premier, pentru că în marasmul decizonal în care se află în legătură cu interesul statului român, cu certitudine în mintea lui vor prevala interesele și amenințările lui Radu Mazăre”, a spus Băsescu.
Președintele a anunțat că face apel la toți cei care trebuie să avizeze această hotărâre. „Nu luați ca pe o amenințare, îi atenționez că foarte probabil vor trebui să răspundă în fața legii, riscul este foarte mare”, a mai declarat Băsescu, precizând că Fondul Proprietatea poate oricând să vândă cele 20 de procente sau să facă o alianță cu Radu Mazăre și să pună statul român în dificultate, atunci când are de derulat operațiuni de securitatea națională prin Portul Constanța.

El a mai spus că face un avertisment public la adresa celor care vot fi împinși să semneze și să dea avize, fie că e vorba de Ministerul Justiției, de Ministerul Transporturilor sau Mnisterul Economiei și a adăugat că se va face jocul semnării de către secretarii de stat, miniștrii fiind plecați sau neavând timp să semneze.
„Ilegalitatea este majoră și sfatul meu către cei care vor fi împunși să semneze și să avizeze această hotărâre este să nu o semneze. Eventual să îl lase pe Victor Viorel să o semneze singur”, a spus, în încheiere, președintele Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
A murit marele actor. A fost iubit de toată lumea. L-au adorat
Exclusiv: Borcea își inițiază fiul în tainele afacerilor. Cei doi au fost surprinși în acțiune
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Actorul Kevin Spacey a negat noi acuzații de comportament sexual nepotrivit