Rareș Bogdan: Mă întâlneam des cu Vanghelie

Rareș Bogdan: Mă întâlneam des cu Vanghelie
Publicat: 19/03/2015, 18:00

„Eu cu Marian Vanghelie mă întâlneam des, pentru că speram să-și facă cât mai repede partidul, să constituie majoritate și să-l dea jos pe Ponta, pentru că acest individ este un pericol pentru România”, a spus Rareș Bogdan.

Jurnalistul a precizat că interceptările telefonice în care primarul sectorului 5 pronunță numele său reprezintă „probabil un teribilism a lui Vanghelie”, el fiind un „tip viu, plin de efuziune”.

Rareș Bogdan a adăugat că procurorii l-au întrebat cum l-au cunoscut pe Vanghelie și cum s-a apropiat de acesta.

„Am răspuns că deși facem parte din culturi diferite ne-a apropiat un lucru: faptul că România trebuie să se schimbe, trebuie să plece cuplul penal Ghiță-Ponta de la putere”, a spus Rareș Bogdan.

Omul de televiziune a precizat că, din punctul său de vedere, procurorul de caz are intenții bune și că nu a venit însoțit de un avocat, dar a precizat că la audieri au asistat trei avocați despre care a presupus că ar fi apărători ai lui Marian Vanghelie.

Referitor la alte eventuale interceptări, Rareș Bogdan a spus că „din convorbirile noastre telefonice, jumătate dintre acestea erau înjurături la Victor Ponta și la guvernarea acestuia, restul de jumătate erau înjurături. Eu nu înjur, el înjura la Sebastian Ghiță și la modul în care devalidează bugetul de stat”.

Întrebat dacă va merge să-l vizitele pe Vanghelie în arest, Rareș Bogdan nu a negat, dar a răspuns că acest lucru nu se va întâmpla în niciun caz în perioada următoare.

Rareș Bogdan a venit, joi, la Direcția Națională Anticorupție, el spunând că a cerut procurorului din dosarul lui Marian Vanghelie să-l primească pentru a sta de vorba, după ce primarul Sectorului 5 ar fi făcut o referire la el într-o discuție interceptată de anchetatori.

Realizatorul de televiziune Rareș Bogdan a spus, la intrarea în sediul DNA, că i-a cerut, vineri, procurorului care instrumentează dosarul lui Marian Vanghelie să stea de vorbă cu el, precizând că „omul a fost extrem de amabil”.

Întrebat dacă l-a dat în dat în judecată pe procurorul care a instrumentat cazul lui Vanghelie, așa cum spunea la sfârșitul săptămânii trecute, Rareș Bogdan a spus: „Am dat în judecată România TV, pentru cea cu 350.000, nu pentru cea cu cealaltă, care cred că este un teribilism al lui Marian Vanghelie în fața procurorilor”.

De asemenea, jurnalistul a fost întrebat dacă nu s-a gândit să-l dea în judecată și pe primarul Sectorului 5, el declarând: „Credeți că Marian Vanghelie mai trebuie să fie dat în judecată și de unul pe care îl cunoaște? Nu dau în oameni care deja au probleme. Niciodată!”.

Referitor la faptul că i-ar fi cerut președintelui Klaus Iohannis vreun favor pentru Marian Vanghelie, Rareș Bogdan a spus că, într-o emisiune în care l-a avut invitat pe șeful statului, a stat de vorbă cu acesta cinci minute înainte și cinci minute după, iar la discuție au asistat 20 de oameni.

„Dânsul este președinte. Mă bucur enorm că este președinte pentru că altfel România era într-o situație extrem de complicată. Mă bucur că oamenii ăștia din spatele meu (DNA- n.red.) fac curățenie în România, că România trebuie restartată, nu așa spune domnul Iohannis?”, a adăugat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan, al cărui nume este menționat, în interceptări, de Marian Vanghelie ca om de legătură cu președintele Iohannis, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că este un abuz înfiorator al procurorului de caz și că nu are nicio legătură de niciun fel cu Vanghelie, fiind în relații cu acesta ca și cu mulți alți politicieni.

„Nu e normal ce au făcut, mi se pare inadmisibil să introduci numele președintelui, numele meu pe o chestiune…Vanghelie putea să zică orice, că intervine la Obama, la șeful CIA, la Merkel, la Putin. Nu e normal să fiu băgat în rahatul ăsta, este o aberație, nu aveam ce să caut în acest referat”, afirma jurnalistul Rareș Bogdan, la Antena 3.

Primarul sectorului 5 Marian Vanghelie, arestat pentru fapte de corupție, declară într-o convorbire telefonică interceptată de procurori că ține legătura cu președintele Klaus Iohannis, care ar avea nevoie de el ca să facă majoritate la Senat, prin Rareș Bogdan.

Potrivit unor surse judiciare, la dosarul în care Marian Vanghelie este acuzat de luare de mită pentru favorizarea unor firme în atribuirea de contracte cu primăria, apare interceptarea unei convorbiri între primar și Mariana-Carla Dinu. Aceasta ar fi intermediat primirea de către Vanghelie a unor părți din „comisionul” de 20 la sută din valoarea contractelor pretins de primar.

În conversația interceptată, Vanghelie încearcă să o convingă pe Dinu să dea declarații în favoarea sa, spunându-i să stea liniștită pentru că el poate interveni pe lângă președintele Klaus Iohannis, prin intermediul jurnalistului Rareș Bogdan.

„VANGHELIE DANIEL MARIAN: Deci, eu știu toate fazele.Deci, nu trebuie să… să discutăm! Discutăm numai la ureche, așa! Și eu…Poți să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul,să vină… Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre’ să recunosc: ‘Da, domn’e, a venit, ai venit să te sfătui cu mine.’ Și dacă vrei… Da’ spune-mi adevărul! Pentru că mă poți ajuta! E păcat de Dumnezeu așa să…pentru că te sperii… că nu te ajuți nici pe tine, nici pe mine, înțelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu RAREȘ, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la IOHANNIS, înțelegi? Că eu am o… țin relația prin RAREȘ BOGDAN cu IOHANNIS, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat.
D.M.C.: Am înțeles!
……………………………………………………………………………………………………………..
D.M.C.: N-a venit?
VANGHELIE DANIEL MARIAN: Da’ te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a întâmplat acolo, ca să știu! Te rog eu frumos! Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu știu bine și cum fac ăștia cu jocurile, înțelegi? Eu, după ce termin cu tine și cu avocații, mă duc la… mă duc și mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la IOHANNIS acasă. Deci, eu o să încerc să opresc căcatul ăsta, da’ problema… am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu știu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo și hai să vedem cum o întoarcem cu avocații! Mă gândesc, că nu-s nebun și tu ești deșteaptă. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocăm! Zi-mi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce ți-a zis să faci? Și cu mine ce să faci și dacă vii la mine și nu știu ce și după aia eu îți…discutăm, dacă vine avocatul, discutăm! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu știu ce, nu știu… Mă, ce scrii tu, asta, nu știe nimeni, decât noi doi, dă-o naibi! Spune-mi, nu ți-au zis să mă… vorbesc, să vezi, să mă înregistreze ei de pe undeva, să facă, să mă prindă cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! …[neinteligibil]…în, în tine stă, în tine stă pentru… Tu… dacă te ții bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva”, arată sursele citate, care redau din documente ale anchetatorilor.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cel mai mare atac ucrainean de la începutul războiului. Peste 100 de drone au lovit...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Alertă de vreme rea. Este cod galben de ploi şi grindină în mai multe zone...
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu să anunți. Termen până pe 27 Mai
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Noi cercetări arată că polenul poate modifica vremea
×