REACȚIE. Ambasadorul României în SUA George Cristian Maior: Susțin declarația domnului Davin Nunes de celebrare a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România și Statele Unite ale Americii

REACȚIE. Ambasadorul României în SUA George Cristian Maior: Susțin declarația domnului Davin Nunes de celebrare a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România și Statele Unite ale Americii
Fostul ambasadorul al României în SUA George Cristian Maior / Sursă FOTO: washington.mae.ro
Publicat: 14/06/2020, 20:19

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii a declarat că susține declarația dedicată aniversării a 140 de ani de relații diplomatice între România și Statele Unite ale Americii susținută, la 11 iunie 2020, în fața Camerei Reprezentanților a SUA, de către congresmenul republican Davin Nunes, șeful comisiei CIA din Congres, în numele mai multor congresmani. 

Republicanul Davin Nunes a susținut declarația în numele mai multor congresmani: Mike Conaway, Michael Turner, Brad Wenstrup, Chris Stewart, Rick Crawford, Elise Stefanik și Will Hurd.

Ambasadorul României în SUA George Cristian Maior: Reprezintă o dovadă de respect pentru ţara noastră și un semnal de sprijin

„În document se arată că Statele Unite și România au dezvoltat un parteneriat strategic construit pe o prietenie de lungă durată, legături istorice și angajamentul comun de promovare a securității și prosperității în folosul cetățenilor.

Declarația subliniază faptul că Statele Unite recunosc și apreciază eforturile de durată ale României pentru modernizarea forțelor armate și respectarea îndatoririlor ce îi revin ca aliat NATO prin alocarea a două procente din Produsul Intern Brut pentru sectorul apărării. Documentul scoate în evidență faptul că Forțele Armate Române au sprijinit NATO și Statele Unite în Irak, Afganistan și alte teatre de operații timp de aproape două decenii, participând cu peste 30.000 de militari la aceste misiuni, luptând alături de militarii americani și contribuind la protejarea intereselor vitale de securitate”, precizează Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

„Salut declarația grupului de congresmeni, vechi prieteni ai României, susținută de domnul Davin Nunes, de celebrare a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România și Statele Unite ale Americii. Reprezintă o dovadă de respect pentru ţara noastră și un semnal de sprijin important privind dezvoltarea viitoare a relațiilor bilaterale, a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii”, a declarat cu această ocazie ambasadorul George Cristian Maior.

România, una dintre primele țări contribuitoare la Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări

De asemenea, ambasadorul George Cristian Maior a subliniat faptul că declarația evocă eforturile remarcabile ale României în lupta împotriva terorismului, inclusiv ca membru al Coaliției globale împotriva ISIS și prin furnizarea de sprijin către NATO și aliați în domeniul securității cibernetice, fiind și una dintre primele țări contribuitoare la Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări prin care se urmărește creșterea independenței energetice și interconectarea infrastructurii în Europa Centrală, consolidând astfel securitatea europeană și a Statelor Unite.

În documentul se mai menționează faptul că România a trimis în SUA o echipă medicală și de experți pentru a ajuta la eforturile de gestionare a epidemiei COVID-19 în statul Alabama, într-o perioadă plină de provocări fără precedent generate de pandemia noului coronavirus, acest fapt fiind apreciat drept un semn de solidaritate și prietenie între poporul român și cel american care consolidează capacitățile noastre reciproce de a combate pandemia și de a proteja sănătatea și viața cetățenilor noștri, se mai arată în declarație.

George Cristian Maior a fost acreditat în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite ale Americii de președintele României, prin decret prezidențial, la 29 iunie 2015, începându-și oficial mandatul odată cu prezentarea scrisorilor de acreditare preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, la 17 septembrie 2015.

La rândul său, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, este de părere că România este unul dintre cei „mai apropiaţi” aliaţi militari şi economici ai Statelor Unite în Europa. Mesajul, cu prilejul aniversării, duminică, a 140 de ani de relaţii diplomatice între două ţări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Horoscop zilnic, 20 aprilie 2024: Leii trebuie să fie foarte atenți în fața cui își...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron