Record mondial de promisiuni electorale: liberalul Lucian Bode vorbește despre investiții de 73 miliarde de euro în infrastructură!

Record mondial de promisiuni electorale: liberalul Lucian Bode vorbește despre investiții de 73 miliarde de euro în infrastructură!
Lucian Bode / Sursa FOTO: https://www.caleaeuropeana.ro
Publicat: 18/08/2020, 22:13

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunță schimbări majore în planurile Executivului privind dezvoltarea infrastructurii din România. Astfel, se pare că liberalii își fac planuri pentru 2021, când intenționează ca, prin Legea bugetului, să aloce pentru Transporturi un procent de 2% din PIB!

De anul viitor, (…) să avem 2% din PIB pentru Transporturi alocat prin Legea bugetului, să avem fonduri europene atrase. Azi avem aproximativ 40% din cele 6,1 miliarde de euro absorbţie pe componenta de infrastructură, foarte puţin”, a declarat Bode într-o intervenție la televiziunea B1.

Totodată, ministrul liberal, vorbind în numele Guvernului Orban, spune: „Vrem să utilizăm la maxim fondurile din Planul naţional de recuperare şi rezilienţă, cele 33 miliarde de euro. Şi, dacă aceşti bani nu ne sunt suficienţi, pentru că din calculele noastre, pe toate modurile de transport, în următorii 10 ani este nevoie să investim aproximativ 73 miliarde de euro, dacă aceşti bani din buget, respectiv fonduri europene, nu sunt suficienţi, să apelăm la împrumuturi, pentru că România îşi permite şi trebuie să îşi permită să se împrumute pentru a-şi dezvolta infrastructura”.

Și asta nu e tot: PNL promite 3000 de kilometri de autostrăzi!

Dar asta nu e tot! Partidul Național Liberal promite, prin vocea ministrului Transportului, o infrastructură în fața căreia ar păli de rușine toți vecinii României!

Dacă vrem să avem infrastructură de calitate şi să dezvoltăm mari proiecte de infrastructură ne-am propus ca în următorii 10 ani să finalizăm peste 3.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres în România! Noi avem un plan foarte bine pus la punct…”, a spus Bode.

El a ridicat din nou problema contestaţiilor licitațiilor publice și a cerut instanţe specializate, cu secţii specializate pentru judecarea contestaţiilor, astfel încât să nu fie aglomerată o secţie comercială şi să dureze ani de zile un astfel de proces. Totodată, a adăugat Lucian Bode, pentru a accelera proiectele de infrastructură trebuie să fie reduse termenele până la care se pot depune contestaţiile şi să fie înăsprite condiţiile în care se depun contestaţiile, respectiv, în momentul în care cineva vrea să depună o contestaţie să plătească o „cauţiune” care, „indiferent dacă va câştiga sau va pierde” acel proces, să rămână la bugetul de stat.

Comarnic – Braşov, din nou la „Facem studiu de fezabilitate”

În privința autostrăzii Comarnic – Braşov, ministrul Transporturilor nu s-a ferit să o numească „etalonul bătăii de joc la adresa infrastructurii româneşti, pentru că, din 2002 până astăzi, să vorbeşti despre 58 de km de autostradă şi să nu realizezi aproape nimic este o mare bătaie de joc! Este o mare ruşine, alături de ruşinea ca România, capitala României, Bucureştiul, să nu aibă centură şi noi facem eforturi extraordinar de mari să comprimăm etapele ca în următorii 3 – 4 ani Bucureştiul să aibă un inel de centură la nivel de autostradă”.

Concret, Lucian Bode a explicat că a preluat „parteneriatul public privat pe model Vâlcov – Dragnea” şi l-a anulat, respectiv a preluat tronsonul de autostradă alături de alte 8 proiecte de autostradă de la Comisia Naţională de Prognoză la Ministerul Transporturilor şi a realizat o unitate de implementare a proiectului. „Primul tronson din Comarnic – Braşov va fi centura ocolitoare a Comarnicului la profil de autostradă, pentru care noi estimăm că vom semna contractul în acest an”, a promis Bode.

În ceea ce privește celelalte loturi, „de la Ploieşti până la Braşov, Ploieşti – Comarnic – Braşov, noi suntem în procedură şi scoatem la licitaţie partea de revizuire, adică studiu de fezabilitate şi întocmire proiect tehnic de execuţie”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”