REFERENDUM 2012. PDL Constanța îl reclamă la Poliție pe Radu Mazăre, pentru tinerele în bikini

REFERENDUM 2012. PDL Constanța îl reclamă la Poliție pe Radu Mazăre, pentru tinerele în bikini
Publicat: 29/07/2012, 21:35
Actualizat: 26/11/2012, 01:26

În ziua REFERENDUMULUI 2012, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, ale cărui rezultate sunt anunțate live de gândul, PDL Constanța a sesizat Biroul Electoral Județean și Inspectoratul Județean de Poliție, reclamând că primarul Radu Mazăre ar fi încălcat legea referendumului, obligându-le să voteze pe tinerele în costume de baie cu care s-a prezentat la o secție de votare din Mamaia.

„Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, s-a prezentat însoțit de aproximativ 25 de persoane (fotomodele ale unei agenții de profil) la secția de votare 204 organizată în zona Cazino din stațiunea Mamaia. Cu această ocazie, domnul Radu Mazăre a făcut o serie de declarații de presă din al căror conținut rezultă că participarea la vot a persoanelor anterior menționate se realizează exclusiv urmare a inițiativei acestuia, manifestate inclusiv sub forma impunerii prezenței la vot, fiind, astfel, rezultatul lipsei liberului exercițiu al dreptului la vot. În acest sens, urmează să fie avut în vedere faptul că domnul Radu Mazăre a declarat presei că persoanele mai sus menționate sunt aduse la vot prin grija sa, că nu au venit singure la vot pentru că (…) «trebuie strunite puțin» (…), că «buletinele le țin eu că aici nu sunt de capul lor» (…) și că «după vot le dau liber»”, se arată într-un comunicat al PDL Constanța.

Democrat-liberalii susțin că Radu Mazăre ar fi încălcat astfel prevederile legii referendumului.

„La momentul analizei prezentei plângeri urmează să fie avute în vedere prevederile art. 52, alin. 1 din legea 3/2000, potrivit căruia împiedicarea prin orice mijloace a liberului exercițiu al dreptului de a participa la referendum se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani și interzicerea unor drepturi. Apreciem că din conținutul declarațiilor domnului Radu Mazăre rezultă că în lipsa intervenției sale cele aproximativ 25 de persoane nu ar fi înțeles a participa la vot”, a mai transmis PDL Constanța.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a adus, duminică la prânz, la o secție de votare din centrul stațiunii Mamaia, zeci de tinere îmbrăcate în costume de baie identice, în alb și negru, spunându-le acestora: „Hai, fetele, alinierea și la vot!”, adăugând că după vot le dă „liber la plajă”.

„Datoria mea este să am grijă de turiști și de turiste, fie că e vorba de distracție, fie că vorbim de vot, ca atare sunt la datorie”, a declarat Mazăre.

Acesta a anunțat că el va merge să voteze „mai pe seară”, pentru că pentru el votul pentru demiterea lui Traian Băsescu este „o plăcere, iar plăcerile, după serviciu”.

„Am grijă de turiste să meargă să voteze, iar mai pe seară merg să votez și eu pentru că de data aceasta votul pentru mine este o plăcere și plăcerile, după serviciu, după datorie. Cum să nu fie o plăcere să votez un referendum de demitere a lui Băsescu?”, a spus Mazăre.

El a adăugat că, după ce vor vota, tinerele se vor duce la plajă.

Mazăre, care era îmbrăcat într-un maiou de culoare kaki, și cu o beretă roșie pe cap, a spus că se poate vota și cu „buletinul la bikini”, cele aproximativ 25 de fete îmbrăcate în costume de baie fiind fotomodele din întreaga țară care urmează să participe la prezentări de modă pe litoral săptămâna viitoare.

Întrebat dacă fetelor le era frică să vină singure, Mazăre a spus: „Nu, dar știi ce, pentru ele e cam dimineață la ora 12.00, că așa e în Mamaia, sunt unii pentru care ora 12.00 e foarte dimineață, așa că trebuie strunite puțin”

De asemenea, întrebat dacă este posibil să își piardă cărțile de identitate pe nisip deoarece tinerele aveau asupra lor doar costumele de baie și actul de identitate, primarul a explicat râzând: „Buletinele le țin eu că aici nu sunt de capul lor!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...