Robert Negoiță, audiat la DNA în dosarul fostei soții a lui Liviu Dragnea

Robert Negoiță, audiat la DNA în dosarul fostei soții a lui Liviu Dragnea
Publicat: 11/05/2016, 13:10

Robert Negoiță, primarul Sectorul 3, a ajuns din nou la DNA miercuri, în jurul prânzului. Acesta a fost citat în calitate de martor în dosarul Bombonicăi Prodana, fosta soție a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

„O cunosc pe doamna Dragnea. Nu am avut niciun fel de discuții profesionale sau politice, o cunosc doar în calitate de soție a domnului Dragnea. Nu stiu despre ce e vorba. Am fost citat ca martor”, a declarat Robert Negoiță la intrarea în sediul DNA.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a pus sub învinuire de procurorii anticorupție în luna aprilie pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, ambele în formă continuată.

Potrivit procurorilor „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții”.

„În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă” mai precizează DNA.

Potrivit DNA, „această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare”.

În același dosar este cercetată și fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, fiind acuzată de abuz în serviciu, faptă pe care ar fi comis-o în perioada în care ocupa funcția de șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Alături de Bombonica Prodana mai sunt cercetați Floarea Alesu, la data faptelor director general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman și Jenica Dumitru, șef Serviciu Resurse Umane, Juridic și Contencios. Procurorii îi acuză pe cei doi de abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

Claudiu Balaban și Remus Boboc au fost puși și ei sub urmărire penală în același dosar, amândoi fiind șefi de servicii, la data comiterii faptelor, în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

„În perioada iulie 2006 – 2013, inculpatele Alesu Floarea și Dumitru Jenica, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, au dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman”, în condițiile în care aceștia nu au prestat vreo activitate și nu s-au prezentat la serviciu, a explicat DNA.

Pentru ca salariile celor patru persoane să fie justificate, Floarea Alesu și Jenica Dumitru Jenica i-ar fi determinat pe doi dintre subordonații lor să falsifice documente.

„În perioadele 3 martie – 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, suspecta Prodana Bombonica, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective”, arată DNA într-un comunicat de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Nu te mai primește în avion. Pasagerii sunt obligați să respecte noua regulă
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult