Diana Grigore
21.09.2019
Politică

S-au răzgândit în plină controversă. Dreapta Liberală a eliminat din programul său articolul privind impozitarea pensiilor speciale

S-au răzgândit în plină controversă. Dreapta Liberală a eliminat din programul său articolul privind impozitarea pensiilor speciale
Dreapta Liberală, partid condus de Viorel Cataramă, a decis să elimine din program anularea prin impozitare a pensiilor speciale, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX. Membrii partidului susțin că militarii și magistrații trebuie să beneficieze în continuare de aceste pensii.

„Biroul Executiv Central al partidului politic Dreapta Liberala, întrunit în ședință în data de 20 septembrie, a hotărât să renunțe și pe cale de consecință să elimine din program prevederea privind anularea (prin impozitare) pensiilor speciale, deoarece: O lege în acest sens este dezbătută în Parlament, trecând deja de Senat. Militarii și magistrații trebuie să beneficieze în continuare de aceste pensii, iar o dezbatere publică pe acest subiect nu poate întotdeauna să aducă în evidență această realitate. Efortul bugetar în chestiune este mic”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Dreapta Liberală transmite că decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Senatul a aprobat, miercuri, proiectul legislativ inițiat de Eugen Teodorovici privind impozitatea pensiilor speciale, care prevede impozitarea pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30% din sumă.

×
Inchide