Scandal în Parlament. Tăriceanu, acuzat de abuz și comparat cu Năstase, după ce i-a tăiat microfonul Ralucăi Turcan

Redactor:
Liviu Dadacus
Scandal în Parlament. Tăriceanu, acuzat de abuz și comparat cu Năstase, după ce i-a tăiat microfonul Ralucăi Turcan
Detalii pe Gândul.

Tăriceanu a condus, miercuri, în calitate de președinte de ședință, plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind numirea președintelui, a unui vicepreședinte și a doi membri în Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

În cadrul dezbaterilor generale, deputatul USR Cristina Prună USR a precizat că ANRE este o nouă instituție de reglemenare și contol care ajunge în „curtea PSD”.

Liderul grupului PNL din Cameră, Raluca Turcan, a luat cuvântul și a precizat că ANRE se aseamănă altor instituții, precum Curtea de Conturi sau Avocatul Poporului, care se adaugă la „butoniera politică a PSD”.

„Azi se votează completarea structurii ANRE și parlamentarii PNL nu înțeleg de ce trebuie să mai dăm vot în plen. Era suficientă decizia CExN al PSD sau declarația Parlamentului prin care asumați că adăugați ANRE la butoniera politică a instituțiilor controlate de PSD. Partidul-stat a început întâi cu Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, ASF…”, a spus Turcan.

Tăriceanu i-a atras atenția de două ori că nu face referire la procedura discutată, respectiv la ANRE, și că declarațiile sale sunt politice iar în cele din urmă i-a tăiat microfonul Ralucăi Turcan, invocând în acest sens Regulamentul ședințelor comune.

„Domnule președinte, sunteți abuziv. Voi sta aici până când vă reveniți”, i-a spus Turcan lui Tăriceanu.

La rândul său, Tăriceanu a reacționat: „Confundați Parlamentul cu o piață publică. Respectați Regulamentul, altfel voi fi nevoit să cer chestorilor să facă ordine”.

În cele din urmă, Turcan a reușit să își ducă la capăt declarația, precizând că PSD transformă ANRE într-o marionetă politică.

După Turcan a luat cuvântul și deputatul PMP Eugen Tomac, care l-a comparat pe Tăriceanu cu fostul premier Adrian Năstase.

„Și Năstase s-a străduit să închidă toate microfoanele și nu l-a ajutat la nimic. Nu ăsta ar trebuie să fie comportamentul nostru aici. Ne uităm cu îngrijorare la această abordare cu privire a rolul pe care îl atribuiți instituțiilor din subordinea Parlamentului. Și Năstase și-a dorit un control asupra instituțiilor și nu i-a folosit la nimic”, a spus Tomac.

 

Inchide