Scandal la PSD Brașov după ce Dragnea a trimis „un emisar” de la București. Niță a demisionat

Scandal la PSD Brașov după ce Dragnea a trimis „un emisar de la București. Niță a demisionat
Publicat: 09/04/2016, 08:43
Actualizat: 09/04/2016, 09:58

Ca urmare a acestor decizii, președintele PSD Brașov, Constantin Niță, și-a prezentat demisia. Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a spus, vineri, într-o conferință de presă, că a venit la Brașov ca „emisar al Biroului Permanent Național” pentru a pune în executare două hotărâri care au fost luate joi în ședința BPN. Pe de o parte este vorba de desemnarea lui Mihai Mohaci, fost prefect al Brașovului, ca președinte interimar al PSD Brașov în urma demisiei lui Constantin Niță și înlocuirea lui Răzvan Popa, candidatul PSD pentru Primăria Brașov cu Cătălin Leonte, care în prezent nu este membru de partid, el candidând independent. De asemenea BPN îl propune pe Mihai Mohaci pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov.

„Am luat la cunoștință că în cursul dimineții de astăzi (vineri dimineața – n.r.) a fost convocată o ședință a biroului permanent județean unde au fost discutate aceste hotărâri și au fost ridicate o serie de probleme legate de aceste două hotărâri. Principala concluzie pe care am tras-o în urma discuțiilor a fost că organizația se pregătește să conteste aceste două hotărâri. Este dreptul statutar și legal. Contestația va fi discutată în prima ședință de comitet executiv care s-ar putea să aibă loc până la finalul săptămânii viitoare”, a spus Neacșu.

Întrebat dacă există posibilitatea unor noi modificări a președintelui PSD Brașov și a candidaților pentru primărie și CJ, Neacșu a spus că teoretic se mai pot face modificări, în funcție de ce se va decide în urma
contestației, însă nu crede că acest lucru se va întâmpla.

El a adăugat că s-a luat această decizie de la București, de înlocuire a candidatului pentru Primăria Brașov, deoarece organizația centrală consideră că Leonte are mai multe șanse de a câștiga Primăria decât Răzvan Popa și că se ia în calcul faptul că actualul primar, George Scripcaru, va candida pentru un nou mandat.

Neacșu a mai spus că în conformitate cu legea partidelor politice și a alegerilor locale, nu este obligatoriu ca un candidat să fie membru de partid pentru a fi susținut de un partid, însă crede că Leonte își va depune cererea de înscriere în partid foarte curând.

„Eu înclin să cred că domnul Leonte, dacă această decizie va rămâne în vigoare, își va depune cererea Voi face toate demersurile la București pentru ca o decizie referitor la aceste asptecte să fie luată cât mai
repede”, a adăugat secretarul PSD.

La rândul său, Constantin Niță a spus că nu este de acord cu decizia BPN de a-l impune pe Cătălin Leonte deoarece acesta nu este membru al PSD și nu poate reprezenta partidul. El a mai spus că Popa are procentaj dublu în sondaje față de Leonte și „probabil că deranjează”.

„Probabil că se consideră că sunt oamenii mei. Domnule, nu sunt oamenii mei, că nu dorm cu ei acasă. Eu am crescut o generație aici și am lăsat ideea să muncească mai mult, să se afirme, de aceea am plecat de la conducere. De aceea am plecat. Și vârsta și sănătatea și alte proiecte pe care le am. Punct. Iar decizia Biroului nu va fi respectată de organizația PSD Brașov până la rezolvarea situației. Noi nu suntem cârpa de șters pantofi a nimănui. Eu în organizația asta am muncit foarte mult și nu poate veni cineva acum să ne spună să ne dăm la o parte. E o greșeală, o chestiune nedemocratică, cu care eu nu sunt de acord”, a spus Niță.

Întrebat dacă crede că Liviu Dragnea a fost cel care a impus aceste schimbări la Brașov, Niță a răspuns: „Da, 100%”.

El a mai spus că până să va lua o decizie, precampania lui Răzvan Popa va continua.

„Răzvan Popa rămâne candidatul nostru indiferent ce cred unii și alții”, a mai spus Niță.

Noul președinte interimar al PSD Brașov, Mihai Mohaci, nu a vrut să facă nicio declarație cu privire la aceste decizii până nu se va lua o hotărâre finală.

„ Nu vreau să dăm drumul la un război. Eu chiar țin al acest partid, sunt membru al partidului și țin cont de hotărârile care se iau de sus în jos, de jos în sus, conform statutului. De accea aș dori să nu fac alte comentarii referitoare la ședința de astăzi”, a spus Mohaci.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor