Sebastian Ghiță, un nou episod de dezvăluiri: Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, ofițeri ai unui serviciu secret străin

Sebastian Ghiță, un nou episod de dezvăluiri: Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, ofițeri ai unui serviciu secret străin
Publicat: 16/01/2017, 22:16

„Puterea lui Coldea asupra colegilor și asupra celorlalte instituții vine din relațiile de exclusivitate pe care le are cu Kovesi. Amândoi sunt, de fapt, ofițeri ai unui serviciu secret străin. Serviciu secret al unei țări partenere României, dar totuși un serviciu secret. E motivul pentru care Coldea obliga SRI să o ajute pe Kovesi cu plagiatul, cu CNATDCU, cu comisiile, cu orice pentru ca Kovesi să rămână în funcție. Este foarte simplu să se verifice și petrecerea de la Sinaia. A fost la Vila SRI din Sinaia. Au văzut și sunt martori șoferii, ospătarii, lăutarii și în episoadele viitoare veți vedea și filmulețul”, a declarat Sebastian Ghiță în a opta înregistrare făcută publică de România TV.

Fostul parlamentar susține că Florian Coldea a fost chemat și în trecut în fața unei comisii interne a SRI, iar pentru a putea prezenta dovezi legate de vacanțele în care au fost împreună i-ar fi cerut lui Sebastin Ghiță facturi, care de fapt nu erau reale, deoarece excursiile erau plătite de Ghiță.

„Acum doi ani, după ce Udrea l-a acuzat public de diferite întâmplări auzite în biroul domnulu Băsescu, Coldea a fost chemat în comisia internă a SRI. M-a rugat să-l ajut să îi dau documente despre vacanțele petrecute cu mine. A mai fost audiat Coldea. L-am ajutat cu bani pentru vacanțe, nu am văzut ca pe ceva rău în asta, documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten de-al meu pentru documentele necesare lui Coldea, să mă ajute cu facturi și chitanțe de la agenția de turism. Coldea s-a dus la comisie și merge și acum cu acele documente. Vestea proastă e că nu am putut să îi fac rost de documente de acum doi sau patru ani și, din păcate, e ușor de dovedit din verificarea în contabilitate a firmelor, că documentele pe care le prezintă Coldea sunt false pentru că numerele de facturi nu au fost înregistrate la ministerul de Finanțe. I-am spus că nu se mai pot face toate cu doi, patru sau șase ani în urmă, a spus că se descurcă. Din păcate nu îi vor fi utile și mai bine spune adevărul și încearcă să ajute la aflarea lucrurilor” a mai spus Ghiță.

Acesta a dat exemplu excursia din 2014 din Disneyland, din care a făcut publică, într-o înregistrare anterioară, și o fotografie cu soția sa și soția lui Florian Coldea. ” Nu am făcut documentele atunci și se vede clar cum banii au ajuns la o agenție de turism care reprezintă Lufthansa, printr-o agenție a prietenului meu din Ploiești, A&S World Travel, iar banii pentru Disneyland au venit de la Asesoft. Acestea sunt facturile înregistrate, iar cele pe care Coldea le-a prezentat SRI erau menite să-l ajute la comisia de control”.

Ghiță a vorbit, în cea de-a opta înregistrare și despre doctoratul Laurei Codruța Kovesi. „În cazul plagiatului doamnei Kovesi, Parchetul General a spus că nu a putut verifica zborul de la Cluj, cu avion privat, pentru că nu au găsit firma. Pentru că firma e în insolvență, iar Parchetul nu a reușit să recupereze niște documente. Eu cred că a mințit. Iată factura din 27 iulie 2012, cea care dovedește că împreună cu Mihnea Costoiu am fost la Cluj, pentru a o acoperi pe Kovesi. Ați văzut toți cu comisia aceea a ministerului a păcălit legea, a mințit și a încercat să demonstreze ceva ce ne este clar tuturor. A încercat să demonstreze că Kovesi a plagiat doar puțin și în în părțile esențiale, dar în realitate ei au verificat doar 100 de pagini din 400 și nu au folosit un software deloc”.

Sebastian Ghiță spune că în episoadele următoare va prezenta „înregistrările reale, față de cele falsificate din Dosarul Realitatea”.

În data de 27 septembrie, Ghiță a depus la Parchetul General un autodenunț în care susținea că, împreună cu mai mulți demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi. Ulterior, procurorii au deschis un dosar, fiind audiate mai multe persoane. Pe parcursul anchetei, fostul deputat nu a putut să își probeze spusele, astfel că dosarul a fost clasat.

Adjunctul SRI, Florian Coldea, a fost suspendat din funcție, a anunțat conducerea Serviciului Român de Informații.

Ghiță a fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de polițiștii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI. Ulterior, pentru nerespectarea condițiilor controlului judiciar, pe numele fostului parlamentar a fost emis mandat de arestare în lipsă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu