• Publicat:
Politică

Ședință de urgență la ALDE, după ce mai multe filiale au solicitat convocarea unui Congres

Ședință de urgență la ALDE, după ce mai multe filiale au solicitat convocarea unui Congres
Liderii ALDE vor avea vineri o ședință la sediul partidului, începând cu ora 13.00, au declarat surse ale formațiunii pentru MEDIAFAX. Întrunirea vine după ce mai multe organizații și-au anunțat intenția sau au solicitat convocarea unui Congres, imediat după alegerile prezidențiale.

Ședința are loc în contextul în care ultimele mișcări de pe scena politică au constat în oameni de bază din ALDE, cum ar fi Grațiela Gavrilescu au decis să se alăture Cabinetului Dăncilă, pentru a reveni la conducerea Ministerului Mediului, iar unii lideri din teritoriu solicită convocarea Congresului.

Printre filialele care cer organizarea Congresului se numără ALDE Dolj, ALDE Prahova și liderul ALDE Oradea.

Pe lângă Grațiela Gavrilescu au fost nominalizați în Guvern Alexandru Băișanu, la portofoliul Energie și Ion Cupă pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul.

De asemenea, Teodor Meleșcanu, propus de PSD, a fost ales marți, la șefia Senatului. Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a spus că se aplică decizia ALDE prin care orice membru de partid care acceptă o funcție din partea altui partid, fără acordul ALDE este exclus din formațiuni.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că Delegația Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuși în Executiv de către premierul Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că respinge remanierea cerută de prim-ministru, spunând că o consideră nepotrivită. Călin Popescu Tăriceanu a trimis, miercuri, o scrisoare către șeful statului în care i-a cerut să nu îi numească pe membri ALDE propuși la cele trei ministere, deoarece partidul a ieșit de la guvernare, iar o numire ar fi neconstituțională.

 

Tags:
Inchide