Șeful ANAF a fost DEMIS. Cine îi ia locul

Șeful ANAF a fost DEMIS. Cine îi ia locul
Publicat: 18/07/2017, 17:15

Premierul Mihai Tudose l-a demis marți pe șeful ANAF, Bogdan Stan, în locul său fiind numită Mirela Călugăreanu, director executiv colectare la Direcția de Finanțe Publice București.

În Monitorul Oficial a fost publicată decizia de numire a Mirelei Călugăreanu în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Tot din ordinul premierului Tudose, Bogdan-Nicolae Stan a fost eliberat din funcția de șef ANAF. Mirela Călugăreanu a fost director executiv Colectare în cadrul Direcției Generală Regională a Finanțelor Publice București. Stan a fost numit șef ANAF în luna ianuarie 2017, după demisia lui Dragoș Doroș din fruntea instituției.
Noua președintă a ANAF a încasat anul trecut venituri salariale de peste 100.000 de lei
Noua președintă a ANAF, Mirela Călugăreanu, are, potrivit declarației de avere, un apartament și o casă în București, dar a primit și o cotă parte dintr-o altă casă ca moștenire, are în conturi 68.000 de euro și a câștigat anul trecut aproape 9.000 de lei lunar.
Mirela Călugăreanu are un apartament și o casă în București, precum și o cotă parte dintr-o altă casă din Capitală, primită moștenire, dar și o casă de vacanță în județul Giurgiu.
Ea mai deține, împreună cu soțul său, două terenuri intravilane în București, unul în Giurgiu, dar și o cotă parte dintr-un teren agricol de 40.400 metri-pătrați în județul Giurgiu.
De asemenea, Mirela Călugăreanu mai are un atoturism Land Rover Free Lander, fabricat în 2010, iar în conturi are 60.000 de euro „ridicați și nedepuși” plus încă 18.000 de euro.
Potrivit declarației de avere, în anul 2016 Mirela Călugăreanu a încasat un salariu de 105.410 lei, în medie aproape 8.800 de lei, față de soțul său, Paul, care este șef serviciu la Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1, care a avut un salariu lunar de peste 7.600 de lei.
Anul trecut, Călugăreanu a vândut un autoturism pentru care a primit contravaloarea a 7.000 de euro și a renunțat la o cotă parte dintr-un imobil moștenit.
Ieri, liderul PSD, Liviu Dragnea, a transmis că i-a cerut premierului Mihai Tudose, în cadrul celei de-a doua informări săptămânale privind activitatea Guvernului, să „analizeze foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF-ului”, motivând că „România nu stă rău”, dar că ar trebui „să stea mult mai bine” la gradul de colectare a taxelor și impozitelor la bugetul de stat.

„I-am cerut premierului să analizeze foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF-ului și m-a asigurat și pe mine, și pe colegi că se va întâmpla lucrul ăsta, în zilele următoare. Și legat de creșterea gradului de colectare, și de relația pe care ANAF-ul o are și trebuie să o aibă cu agenții economici și l-am rugat să facă o analiză foarte serioasă a activității ANAF-ului. România nu stă rău, trebuie să stea mult mai bine”, a declarat Dragnea, la finele ședinței coaliției de guvernare.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea șefului ANAF, Bogdan Stan, Dragnea a evitat să răspundă: „Eu evit să spun ce părere am eu personal despre un șef de instituție, dar faptul că l-am rugat, i-am cerut premierului să facă această analiză probabil că nu sunt foarte fericit”, a spus Dragnea.
Pe 6 iulie, liderul PSD preciza că „nu e pus în pericol postul șefului ANAF” și că au fost identificate „30 și ceva de acțiuni care au în vedere o îmbunătățire a activității” instituției, în urma discuțiilor pe care Mihai Tudose le purtase, miercuri, cu Bogdan Stan.
„Am avut aseară o întâlnire cu premierul, ei au avut ieri (n.r – discuții) timp de patru-cinci ore și cu Finanțele, și cu ANAF-ul și au identificat 30 și ceva de acțiuni care au în vedere o îmbunătățire a activității ANAF-ului (….) De asta au fost chemați acolo, ca să discute serios”, declara, la acel moment, Liviu Dragnea.
Întâlnire Tudose – Dragnea după demiterea lui Bogdan Stan de la șefia ANAF
Premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea, au marți, la ora transmiterii acestei știri, o întâlnire, după ce premierul a luat decizia de a-l demite de la șefia ANAF pe Bogdan Stan, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.
„Premierul (Mihai Tudose – n.r.) a așteptat două săptămâni măsuri concrete în domeniul disciplinei financiare, reorganizarea ANAF, precum și un imbold în domeniul vamal. Nu au venit”, a explicat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier