Șeful Comisiei de control SRI: Pot fi acoperiți și din presă, dacă este identificat un om valoros

Șeful Comisiei de control SRI: Pot fi acoperiți și din presă, dacă este identificat un om valoros
Președintele Comisiei SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat joi că pot exista ofițeri acoperiți în rândurile jurnaliștilor ''dacă este identificat un om valoros care poate contribui cu informații la securitatea națională a României''.

„Dacă în anumite zone există interdicția – judecători, procurori, magistrați și în politică, în celelate zone ale societății civile nu există interdicția. Ca atare, dacă este identificat un om valoros care poate contribui cu informații la securitatea națională a României, poate fi și din presă. Nu sunt comod neapărat, în plan personal, cu ideea, dar putem face și altfel analiza – un jurnalist este un om cu foarte multe contacte, cu foarte multe informații care pot fi foarte valoroase, cu acces în foarte multe medii. Ca urmare, lucrul acesta se poate întâmpla, indiferent că dacă ne place nouă sau nu”, a spus Țuțuianu despre posibilitatea existenței unor ofițeri SRI sub acoperire în media.

„SRI nu are și nu va avea acoperiți în politică și în jusitiție”, a susținut directorul SRI, Eduard Hellvig, miercuri.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat luni că nu crede să existe în România vreo instituție publică sau de presă care să nu aibă ”acoperiți” SRI, el solicitând efectuarea unor verificări ale acestor informații de către noua Comisie parlamentară de control a activității serviciului.

Inchide