• Publicat:
Politică

Senator ALDE: Dan Barna e cel care a derulat contracte de aproape 400.000 de euro, cu ministere și cu un consiliu local controlate de PSD

Senator ALDE: Dan Barna e cel care a derulat contracte de aproape 400.000 de euro, cu ministere și cu un consiliu local controlate de PSD
Senatorul ALDE Marian Cucșa susține că liderul USR Dan Barna precum și colegii săi din partid și-au construit carierele politice prin mijloace pe care acum le acuză, dând exemple în acest sens contractele cu statul. Politicianul susține că, prin existența USR, vechea Securitate nu a dispărut.

„Lupii moraliști ai Facebookului politic – adică USR – face o analiză cu privire la ALDE. Le-aș zice să se preocupe mai mult de propriile lor probleme, pentru că slavă domnului au multe (cred că cea mai recentă e legată de membrii lor cu legături în vechea Securitate). Degeaba încearcă acum USR să pozeze în acest partid neprihănit al politicii românești, această creatură politică «nevinovată», pentru că trecutul liderilor săi o prinde din urmă. Dan Barna și ai săi colegi din USR sunt persoane care și-au clădit cariera politică prin mijloace pe care (ce să vezi) acum le acuză – contracte cu statul, legături cu lideri politici, etc. Liderii USR urlă în gura mare împotriva guvernării, a partidelor politice, însă le plac banii «baronilor corupți» atunci când intră în conturile lor”, a scris, marți, pe Facebook, senatorul ALDE Marian Cucșa.

Politicianul susține că liderul USR Dan Barna și europarlamentarul Alianței USR-PLUS Cristian Ghinea au obținut în trecut contracte cu administrația statului.

„Iată cam cine sunt cei cu care defilează USR, dar care ni se prezintă ca fiind «oamenii noi» din politica românească:
1) Dan Barna, președintele USR și cel care, prin compania sa de consultanță, începând cu anul 2010, a derulat contracte de aproape 400.000 de euro, cu ministere și cu un consiliu local controlate de Partidul Social Democrat.
2) Cristian Ghinea, europarlamentar USR și fost ministru în guvernul ZERO al lui Cioloș, prin ONG-ul său și al partenerului Ciprian Ciucu, CRPE, a devenit abonat regulat al Departamentului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al MAE, obținînd 34.000 euro în 2012, 140.000 în 2013, 104.000 în 2014, și tot așa”, arată mesajul publicat de Cucșa.

De asemenea, Marian Cucșa critică activitatea Guvernului condus de Dacian Cioloș privind proiecte precum Legea salarizării unitare, OUG 3/2016 pentru modificarea legii statutului polițistului și OUG privind regimul interceptărilor.

„Cei din USR ar trebui să aibă în vedere că nimeni nu uită guvernarea catastrofală din care mulți membri ai săi au făcut parte.
Dar ca să le aducem aminte câteva dintre aceste lucruri, le reiau aici:
1) Decizii guvernamentale controversate: incapacitatea de adoptare a Legii salarizării unitare, deși acest proiect a fost anunțat ca o prioritate a guvernului; incapacitatea gestionării scandalului legat de îmbolnăvirea copiilor din Argeș cu E-coli; scandalul subscripției publice organizate de Guvern pentru cumpărarea operei de artă a lui Constantin Brâncuși, Cumințenia Pământului.
2) OUG-uri controversate: Ordonanța de urgență nr. 3/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului; Ordonanța de urgență nr.6/2016 privind regimul intercepărilor; Ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale”, arată postarea senatorului ALDE.

De asemenea, politicianul susține că, prin existența USR, vechea Securitate nu a dispărut.

„La toate acestea se mai adaugă și principalul lor atribut de puiuți de securiști. Atunci când vedem USR vedem că vechea Securitate nu a dispărut, ci ea doar s-a transformat și a renăscut prin alianța dintre puiuții de securiști de la USR cu nepoții de securiști de la PLUS. USR/PLUS este divizia politică a SRI și are un singur obiectiv: conducerea României cu ajutorul cătușelor. Puiuții de securiști de la USR și nepoții de securiști de la PLUS oferă doar un spectacol jalnic al apărării democrației, când democrația trebuie apărată de astfel de marionete. Cam asta e fața reală a USR. Acestea sunt doar o parte dintre caracteristicile acestui partid experiment. Dar exemplele pot continua”, conform mesajului publicat pe Facebook.

Reacția lui Cucșa vine în contextul în care Dan Barna a afirmat, sâmbătă, că sunt false acuzațiile potrivit cărora USR i-ar proteja pe cei care, copii fiind, au semnat un acord cu Securitatea și au colaborat ca adulți, precizând că Protocolul Alianței USR-PLUS impune o excludere totală a colaboratorilor de orice natură.

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu a scris, vineri, pe Facebook, că protocolul încheiat între USR și PLUS privind prezidențiabilele, prin care candidatul alianței trebuie să nu fi încheiat angajamente cu securitatea, cu excepția perioadei când acesta era minor, are ca scop protejarea unei anumite persoane.

 

Inchide