Silaghi nu se simte „absolut deloc” vulnerabil, va face un demers politic pe plan european

Silaghi nu se simte absolut deloc vulnerabil, va face un demers politic pe plan european
Publicat: 12/11/2012, 15:18
Actualizat: 31/07/2014, 10:32

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, spune că nu se simte „absolut deloc” vulnerabil, va contesta decizia ANI și va face un demers politic pe plan european, după ce agenția de integritate a anunțat vineri că demnitarul nu poate justifica venituri de circa 46.000 de euro

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe semnificative, de 206.798 de lei (aproximativ 46.000 euro), între cheltuielile efectuate și veniturile realizate între 7 mai 2012, data numirii în funcție, și 15 octombrie 2012 de Ovidiu Ioan Silaghi, ministrul Transporturilor și Infrastructurii. În intervalul menționat, Silaghi a realizat, împreună cu soția sa, Ariana, venituri salariale de 24.872 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 231.670 de lei, rezultând o diferență nejustificată de 206.798 lei (aproximativ 46.000 de euro).

„Am am pus la dispoziție rulajul contului de pe cele două carduri (…). Nu mi-a folosit la nimic. Mă așteptam să primesc în mod oficial adresa de la ANI și nu să aflu din presă. (…) Eu nu pot să contest faptul că am cheltuit de pe card acea sumă în timpul mandatului. Este adevărat. Dar repet, este o descoperire de cont și este normală o plată cu cardul, pentru că de aia s-a inventat acest mijloc de plată”, a spus ministrul la Antena 3.

Oficialul a adăugat că va oferi explicații și va contesta decizia în termen, și va face plângere împotriva conducerii agenției.

„Eu am venit în întâmpinarea cerințelor lor și am prezentat rulajul contului. Era clar și evident de unde rezultă acele sume. Mai mult decât atât, apare în declarația de avere. (…) Eu când mi-am completat declarația de avere, tocmai pentru a nu greși, am luat legătura cu domnul Georgescu (Horia Georgescu, președintele ANI – n.r.), care era plecat din țară, și mi-a dat până la urmă numărul de telefon al secretarului general de la ANI, și după modelul secretarului general de la ANI mi-am completat declarația de avere. (…) Voi face toate demersurile legale și voi face și un demers politic, pe plan european”, a spus Silaghi.

El a spus, răspunzând unei întrebări, că nu se simte „absolut deloc” vulnerabil și că va merge mai departe în campania electorală.

„Cercetarea mea la ANI a început pe un conflict de interese. Este subliniat faptul că printr-un ordin al meu s-a exceptat în week-end, s-au acceptat în week-end autoturismele la taxa de pod de la autostrada spre mare, se facea un ambuteiaj acolo. S-a dovedit că ordinul nu este semnat de mine și că nu puteam, nu era la dispoziția mea. După aia au continuat cercetările încercând să afle altceva”, a mai spus ministrul.

ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Oradea, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Silaghi în perioada exercitării funcției de ministru al Transporturilor.

De asemenea, ANI a dispus sesizarea Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, în vederea efectuării de cercetări cu privire la tranzacții financiare suspecte efectuate de Ovidiu Ioan Silaghi, împreună cu Ariana Silaghi, în temeiul prevederilor legii pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism.

Premierul Victor Ponta a cerut celor patru demnitari acuzați de ANI de incompatibilitate – Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig, Liviu Pop și Dan Mihalache – să demareze toate procedurile legale permise pentru a-și prezenta punctul de vedere în fața instituției și, dacă este cazul, pentru a contesta acuzațiile care li se aduc.

Premierul a precizat că, daca acuzațiile ANI se vor dovedi întemeiate, cei în cauză nu vor mai face parte din echipa guvernamentală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ziua în care Rusia l-a regăsit pe Ţareviciul Alexei, ucis de bolşevici la 14 ani