SRI va rămâne FĂRĂ FIRME SUB ACOPERIRE. Legile Securității naționale, adoptate în această sesiune parlamentară

Redactor:
Politic
SRI va rămâne FĂRĂ FIRME SUB ACOPERIRE. Legile Securității naționale, adoptate în această sesiune parlamentară
Legile securității naționale, adoptate în această sesiune parlamentară. Vezi de ce acuză Liviu Dragnea conducerile serviciilor și parchetelor că nu își doresc rămânerea PSD la guvernare.

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că, printre modificările conținute în legile securității naționale, există una care pune în discuție posibilitatea ca serviciile să nu mai poată avea firme sub acoperire.

„Să vorbim despre bugetele serviciilor. Niciodată nu m-am opus și nu o să mă opun în a finanța îndestulător bugetele serviciilor din România, dar a fost bugetul SRI cheltuit într-un mod netransparent? Nu știu câți vor mai fi de acord ca bugetele serviciile să fie aprobate în orb”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3. „O să discutăm serios dacă (serviciile -n.r.) vor mai avea posibilitatea să aibă firme sub acoperire. Gândiți-vă ce înseamnă o societate economică sub acoperire în competiție cu una care nu e sub acoperire.”

Dragnea a declarat că respectă ofițerii SRI, dar nu conducerea instituției, care acționează în mod „obscur și subteran”, la fel ca șefii parchetelor.

„Eu am mare respect pentru miile de ofițeri SRI, nu pentru conducere, pentru că acești oameni fac o muncă nevăzută, a cărei rezultate se fac văzute. Ei asigură un pilon serios pentru România, dar, din păcate, conducerile acestor servicii au ieșit din matca constituțională și au acționat într-un mod subteran și obscur. De ce nu le-ar plăcea să rămână PSD la guvernare? Pentru am anunțat că vrem să modificăm toate legile securității naționale și vor reveni în matca lor și nu vor mai putea să facă și să desfacă parchete, să trimită sentințe în plic”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Nici conducerile parchetelor nu sunt încântate cu perspectiva ca PSD să rămână la guvernare, consideră liderul PSD.

„Conducerile parchetelor au ce pierde (n.r.: dacă rămâne PSD la putere). O putere îngrozitoare, pe care au exercitat-o în mod odios, nelegal și neconstituțional, multi ani și au o teamă mare de ideea de audit. Se tem că cineva va face o analiză a abuzurilor care au condus la oameni condamnați nevinovați, la destine frânte. Oameni din presă, politicieni, oameni de afaceri onești, parlamentari, aleși locali. Au o teamă pentru că, dacă PSD rămâne la guvernare, rămâne posibilitatea ca șefii parchetelor să nu mai fie numiți pe baza unor înțelegeri oculte, ci numiri recomandate de competență și dorința procuririlor de a lucra într-o justiție corectă”, a mai spus Dragnea.”Pe noi ne interesează ca ofițerii să aibă toate dotările asigurate, să fie plătiți bine, să aibă infrastructură, logistică, dar trebuie văzut și ținut cont și de contextul national și de raportul cu celelalte instituții. Adică noi nu mai acceptăm să iasă din matca constituțională.”

Dragnea a dat ca exemplu cazul fostului director SRI George Maior, care urmează să fie audiat în Comisia de politică externă, pentru a-și explica implicarea în tot felul de jocuri politice.

„El crede că și acum e directorul SRI. Face și acum discuții, jocuri, întâlniri politice. Așa mi-a zis cineva alaltăseară. Să vedem dacă se va confirma sa nu. A fost în perioada asta în România și au început ceva tulburări la partid. Doar remarcam o coincidență,” afirmă Liviu Dragnea. „Știu că urmează să fie audiat la Comisia de politică externă, să vedem și noi în ce se implică și cum a sprijinit statul român. Bineînțeles că o să-l țină în brațe Iohannis.”

 

BOMBĂ! I-a oferit 500 de euro pentru o oră de amor. Este soţie de fotbalist...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasă vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
Restricţii pe litoral de 1 Mai. Până la ce oră vor avea voie turiştii să...
Ucraina cere sprijinul NATO contra Rusiei. Kievul evocă angajamentul summitului de la Bucureşti
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Datele care pun Dacia pe gânduri: cum se descurcă Ford pe piața din România
Mesajul uluitor lăsat de un bărbat pe un site pentru adulți după ce și-a găsit...
Cozmin Gușă, în această seară, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Adrian Năstase m-a...
Reacțiile adverse după vaccinare înseamnă că dezvolți mai mulți anticorpi. Ce se întâmplă cu cei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care majoritatea românilor îl mănâncă în...
Inchide