Subteranele contractelor guvernamentale în VangheLeaks: „S-a trimis o hârtie de la Bruxelles să înceapă urmărirea penală pentru fonduri europene. Știți ce e pe hârtia aia? Două firme: Teldrum și Asesoft”

Subteranele contractelor guvernamentale în VangheLeaks: „S-a trimis o hârtie de la Bruxelles să înceapă urmărirea penală pentru fonduri europene. Știți ce e pe hârtia aia? Două firme: Teldrum și Asesoft

Aflat în conflict direct cu președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, Marian Vanghelie a descris modul în care au ajuns, în ultimii doi ani de guvernare, banii publici către compania Teldrum aflată în sfera acestuia de influență și a susținut că „motivul real” pentru care a plecat în 2009 de la Interne ar fi fost aacela că „a primit pe sub ușă un plic”. „Din păcate pentru el, a primit niște documete pe sub ușă. Știți ce era în acel plic? Toată radiografia Teldrumului. Cu paranteze și cu toți colegii pe care îi are de clasă și care sunt acționari, cu lucrările și cu problema care nu este închisă la Uniunea Europeană, cu fondurile europene. Din câte știu s-a trimis înapoi la Guvernul României să înceapă urmărirea penală. Știți ce e pe hârtia aia? Două firme: Teldrum și Asesoft”, a invocat Vanghelie, într-un interviu acordat duminică seara B1, cele două companii, una de construcții, alta din domeniul IT, atribuite lui Liviu Dragnea și lui Sebastian Ghiță.

Primarul Sectorului 5 spune că Teldrum nu ar fi fost însă singurul subiect din plic. „Domnul Dragnea a avut un dosar cu facultatea pe care a făcut-o de la Teleorman. Că erau fictive documentele”, a arătat el, fără a da însă detalii.

Întrebat cum a ajuns să aibă aceste informații, Marian Vanghelie l-a invocat din nou, ca și în urmă cu cinci ani, pe Moș Crăciun. „V-am spus că Moș Crăciun care e prietenul meu, transmite la politicieni și le aduce daruri. Am vrut să fac o glumă”, s-a justificat el ulterior.

Vanghelie l-a acuzat pe Dragnea că, din postura de vicepremier și ministru al Dezvoltării, ar fi finanțat doar proiecte locale la care putea ajunge Teldrum. „Eu știu așa: că domnul Liviu Dragnea pe unde dă bani, trimite Teldrum. Depui proiect și dânsul se uită și stabilește unde-i este dânsului mai favorabil și poate trimite Teldrum. Până în 2012 a lucrat numai la Teleorman și din 2012 a început să lucreze pe toată țara. Asta este modalitatea de a da bani a domnului Dragnea”, susține el.

Vanghelie spune că primarii „accepta acest compromis dacă oamenii vor să facă un proiect-două”, dar că, deși are astfel de informații, nu intenționează să facă o plângere penală. „Eu nu depun plângeri. Eu pot să spun public anumite lucruri”, s-a eschivat fostul vicepreședinte PSD.

Vanghelie a arătat, în schimb, spre „o adresă de la Bruxelles” care ar echivala cu solicitareaa unei astfel de sesizări care să vină din partea Ministerului Fondurilor Europene. „Să-l întrebați mâine pe domnul Teodorovici dacă a primit o adresă de la Bruxelles să se înceapă urmărirea penală pe fondurile europene și de ce îl mai țin acolo”, a adăugat el.

Cât despre acuzațiile legate de „frăția mafiotă” pe care i le-a adus, la rândul său, Dragnea, Vanghelie a respins eticheta, dar nu s-a disociat, „la nivel uman”, nici de Cătălin Voicu, nici de Dumitru Iliescu. „Eu nu mă delimitez nici de domnul Voicu, nici de domnul Iliescu. Pentru că sunt bărbați adevărați și nu cred că au făcut mafiotism în România”, consideră Vanghelie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier