Tăriceanu, despre prezidențiale: Electoratul cu viziune liberală mă obligă să îmi depun candidatura / „Decimare” în ALDE, după scorul slab din 26 mai: A fost dizolvată conducerea a 37 de filiale

Publicat: 09/07/2019, 18:43

„Mi-am arătat această disponibilitate, colegii mei cunosc că am motivația necesară pentru a candida la următoarele alegeri, având în vedere că o viitoare candidatură comună din partea noastră și a PSD ar avea șanse mai mari. Vom discuta după data de 20, pe baza sondajelor de opinie pe care și noi le avem și colegii din PSD le au în derulare. Vom hotărî întâi separat și apoi, dacă va fi cazul, împreună, despre candidatura separată sau condițiile optime de candidatură comună”, a declarant Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă va merge oricum mai departe cu candidatura la prezidențiale, dacă nu există o înțelegere cu PSD, Tăriceanu a spus: „ALDE, ca formațiune de factură liberală, își propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat, care are o viziune liberală asupra societății, a economiei”.

Călin Popescu Tăriceanu spune că a discutat în mai multe rânduri cu Viorica Dăncilă despre candidatul la prezidențiale.

„Doamna premier a spus că și ei fac o evaluare pe baza sondajelor în care au testat mai multe posibile soluții și candidaturi. În sondajul pe care noi l-am făcut nu este doamna Dăncilă inclusă, pentru simplul motiv domnia sa a declarat că nu dorește să candideze la prezidențiale. În sondajele pe care noi le-am făcut sunt două elemente care sunt foarte clare: o majoritate covârșitoare a celor intervievați care optează pentru candidat unic ALDE și PSD, în ceea ce mă privește o favorabilitate de 90% în rândul respondentilor favorabili PSD, a simpatizantilor”, a mai spus președintele ALDE.

Tăriceanu anunță dizolvarea conducerii a 37 de filiale ALDE, iar unii președinți schimbați

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că în 37 de organizații ALDE vor fi dizolvate conducerile, din cauza scorului slab pe care l-au obținut la alegerile europarlamentare. El a precizat că în perioada următoare vor fi schimbați și unii președinți ai filialelor județene.

„Conducerile filialelor care au avut slabe performanțe la alegerile pentru PE. Toate filialele care au obținut sub 5% au fost dizolvate și li s-a dat termen o săptămână să vină cu noi propuneri. Cei care nu au făcut campanie, care au făcut non-combat, fie că e vorba de consilieri județeni, viceprimari, vor trebui să lase locul altora. Unii dintre colegi au argumentat că slaba implicare a fost din cauza lipsei de interes. Aceasta a fost decizia, probabil dureroasă pentru unii, care au luat prea lejer aceste alegeri și sigur că există comparația unor filiale care au obținut rezultate redutabile, peste 10%, 12%”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței ALDE, marți, la Parlament.

Întrebat câte organizații ALDE sunt vizate, Tăriceanu a răspuns: „Un număr mare, 37 de filiale. Șanse foarte mari. Unii dintre președinții de filiale județene vor fi schimbați în perioada următoare, ca urmare a rezultatelor la alegerile europarlamentare și care, din păcate se înscriu în rezultate slabe și la alte alegeri”.

ALDE nu a obținut la alegerile din 26 mai scorul necesar pentru a avea europarlamentari în noua legislatură a PE.

Mai multe organizații ALDE din județul Giurgiu, dizolvate în urma rezultatelor la europarlamentare

Mai multe organizații ALDE din județul Giurgiu au fost dizolvate, principalul motiv fiind rezultatele slabe înregistrate la alegerile europarlamentare din mai. Printre organizațiile care au fost dizolvate se numără și cea a municipiului Giurgiu, unde a fost numit un birou interimar de conducere.

Președintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că decizia de dizolvare a organizației municipale a fost luată în ședința Delegației permanente județene.

„S-a luat decizia de dizolvare a organizației municipale și numirea unui birou interimar până la organizarea alegerilor”, a spus Toma Petcu.

Acesta a precizat că nu a fost stabilită o dată pentru organizarea alegerilor interne și că principalul motiv care a stat la baza luării deciziei a fost rezultatul slab înregistrat la alegerile europarlamentare.

„Sunt mai multe motive, dar principalul este acela că nu a fost atins targetul la alegerile europarlamentare. Noi ne-am propus să obținem 4.500 de voturi și am obținut aproape 2.400″, a mai spus liderul organizației județene ALDE Giurgiu.

El a mai declarat că, din același motiv, au fost dizolvate și organizațiile din comunele Valea Dragului și Colibași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția