Toader dă cărțile pe față. Ministrul demisionar a publicat situația proiectelor de acte normative transmise la Ministerul Justiției pentru avizare

Redactor:
Mihaela Gidei
Toader dă cărțile pe față. Ministrul demisionar a publicat situația proiectelor de acte normative transmise la Ministerul Justiției pentru avizare
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a publicat, luni, situația proiectelor de acte normative primite pentru avizare în perioada 3 ianuarie 2018 - 15 aprilie 2019, acestea fiind soluționate, în medie, în 2-3 zile lucrătoare. Ministerul a soluționat 1.161 de proiecte transmise de 33 de instituții.

Potrivit documentului publicat pe pagina instituției, au fost transmise către Ministerul Justiției, pentru avizare, 1.161 de proiecte de la 33 de instituții, iar durata medie de soluționare a acestora a fost de 2.91 zile.

Statistica a fost publicată după ce Tudorel Toader a scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că ministerul condus de el nu a întârziat și nici nu a blocat vreo procedură de avizare a actelor normative, așa cum a acuzat zilele trecute Liviu Dragnea, președintele PSD.

El le-a mulțumit colegilor din Ministerul Justiției care au făcut posibil ca durata medie de avizare a unui proiect normativ, de la înregistrare până la ieșirea din minister, să fie de maximum trei zile și a promis că va publica și situația statistică prin care să-și probeze cele susținute. Totodată, el a avertizat că nu va mai rămâne în „stare de pasivitate față de multele dezinformări”, fără să spună explicit la cine se referă.

Inchide