Tudorache, după respingerea Rovanei Plumb de PE: Dăncilă a fost avertizată că Rovana va fi o rușine, dar și-a apărat interesele meschine

Tudorache, după respingerea Rovanei Plumb de PE: Dăncilă a fost avertizată că Rovana va fi o rușine, dar și-a apărat interesele meschine
Publicat: 26/09/2019, 13:56

„Când Viorica Dăncilă a nominalizat-o pe colega ei de partid Rovana Plumb pentru postul de comisar european, am avertizat că aceasta riscă să fie respinsă. Am spus, atunci, cu toată buna credință, că România se poate face de râs cu o asemenea nominalizare. Dar prim-ministrul a mers înainte cu varianta Plumb, considerând că postul de comisar european este al PSD și poate face ce vrea cu el. Astăzi, Comisia Juridică a Parlamentului European a audiat-o pe Rovana Plumb în legătură cu mai multe sume de bani trecute în declarațiile sale de avere și a respins candidatura acesteia pentru postul de comisar”, a scris Dragoș Tudorache, joi, pe Facebook.

Europarlamentarul a adăugat că decizia în Comisia JURI va avea impact negativ asupra imaginii României.

„Rușinea a fost cu atât mai mare cu cât, dintre cei nouă candidați cărora li s-au cerut explicații scrise, doar candidatul României și cel al Ungariei n-au convins și au fost chemați la audieri. În urma audierilor, Rovana Plumb a fost respinsă. Știrile care au făcut înconjurul lumii imediat după această decizie vorbesc despre respingerea candidatului României. Al României, doamna Dăncilă! Nu al lui Dragnea, nu al lui Dăncilă, nu al PSD!”, a explicat Tudorache.

El a mai spus că Dăncilă știa că va face rău țării prin nominalizarea Rovanei Plumb în funcția de comisar european însă nu i-a păsat de acest lucru.

„Viorica Dăncilă candidează la alegerile prezidențiale și declară că vrea să-i reprezinte pe toți românii. Dar refuză cu bună știință să le apere interesele. Pentru șefa PSD, interesele meschine, de partid, sunt mai importante decât imaginea României. Știa că prin nominalizarea Rovanei Plumb va face rău țării, dar nu i-a păsat. Și tragedia va continua cât timp Viorica Dăncilă va continua să fie prim-ministru. Pentru că tot ea va trimite la Bruxelles următoarea nominalizare pentru postul de comisar european din partea României”, a mai afirmat eurodeputatul USR-PLUS.

„Pentru binele acestei țări, Viorica Dăncilă și guvernul său trebuie să plece cât mai repede de la putere. Acum, cât răul pe care îl fac României mai poate fi reparat!”, a conchis Tudorache

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase