Un deputat USR cere CNCD sancționarea Liei Olguța Vasilescu, după ce a spus că Iohannis „se vede șef de lagăr de concentrare”

Redactor:
Elena Crangasu
Un deputat USR cere CNCD sancționarea Liei Olguța Vasilescu, după ce a spus că Iohannis „se vede șef de lagăr de concentrare”
Președintele Comisiei de egalitate de șanse între femei și bărbați a Camerei Deputaților, Cristina Iurișniți (USR), a cerut luni CNCD sancționarea Olguței Vasilescu pentru afirmația potrivit căreia Klaus Iohannis „se vede șef de lagăr de concentrare".

„Deputatul USR arată, în adresa către CNCD, că în cadrul unei emisiuni televizate pe postul Antena 3, deputata social-democrată Olguța Vasilescu a afirmat cu privire la șeful statului următoarele: «Domnul Klaus, cred deja se și vede șef de lagăr de concentrare și toți PSD-iștii băgați acolo la reeducare». Această afirmație a venit în contextul vizitei Președintelui României, Klaus Iohannis, la Bistrița. Insinuările făcute de doamna Olguța Vasilescu fac parte din discursul public asumat de Partidul Social Democrat cu privire la etnia Președintelui României, menite să instige la ură, intoleranță și discriminare”, se arată într-un comunicat al USR.

Președintele Comisiei de egalitate de șanse între femei și bărbați a Camerei Deputaților solicită Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării:

„1. Constatarea faptelor de natură contravențională, a vinovăției doamnei Olguța Vasilescu și sancționarea acesteia.

2. Obligarea doamnei Olguța Vasilescu să transmită scuze publice atât Președintelui României, cât și comunităților etnice care au fost profund lezate de afirmațiile iresponsabile ale doamnei Olguța Vasilescu.

3. Comunicarea modului de soluționare a prezentei petiții.”, transmite deputatul USR Cristina Iurișniți în sesizarea către CNCD”.

Lia Olguța Vasilescu a declarat că președintele Klaus Iohannis probabil deja se vede „șef de lagăr de concentrare” unde ar fi închiși social-democrații, pentru reeducare. Afirmația vine în contextul în care șeful statului a spus în mai multe rânduri că e în război cu PSD.

Ulterior, Lia Olguța Vasilescu a anunțat că își cere scuze public, în cazul în care cineva a înțeles altceva prin afirmația pe care a făcut-o despre Klaus Iohannis. Șeful de campanie al PSD a precizat că nu a vrut să lezeze sentimentele comunității evreiești, care a fost cea mai afectată de ororile naziste.

Inchide