Un lider ALDE iese la atac: Grațiela, minciuna are picioare scurte, la fel și mandatul vostru oferit de PSD

Redactor:
Teodor Bobei
Un lider ALDE iese la atac: Grațiela, minciuna are picioare scurte, la fel și mandatul vostru oferit de PSD
Toma Petcu i-a transmis un mesaj Grațielei Gavrilescu, avetizând-o că minciuna are picioare scurte precum și mandatul pe care i l-a oferit PSD în Guvern. Vicepreședintele ALDE i-a reamintit acesteia că a susținut ieșirea de la guvernare și candidatura lui Mircea Diaconu la prezidențiale.

„«Dragă Călin, dragi colegi. Vreau să încep prin a vă aminti unora și a vă spune altora cum s-a format ALDE. Și vreau să vă spun că atunci când s-a pus problema plecării din PNL, i-am spus lui Crin Antonescu că eu merg alături de Călin, pentru că eu cred în Călin. Și am ieșit apoi și am anunțat și agențiile de presă. Și am mers mai departe alături de Călin. (…) și vreau să spun acum, din nou, că eu voi rămâne mereu alături de tine, Călin. Există viață și după guvernare». Ce frumos suna acest lucru spus de Grațiela Gavrilescu în ședința din 26 august a Delegației Permanente a ALDE”, a scris Toma Petcu, joi, pe Facebook.

Deputatul ALDE a adăugat că nimeni nu anticipa trădarea Grațielei Gavrilescu.

„De fapt, numai aceste lucruri le spunea dna Gavrilescu în toate ședințele ALDE. Nimeni nu anticipa că cea care va trăda prima va fi tocmai ea. Îți mai aduci aminte, Grațiela? Sau acum ai o amnezie cu privire la ultimele săptămâni? Nu de alta, dar te-am auzit în dimineața asta la Realitatea Tv cum spuneai că, atunci când ai votat pentru ieșirea de la guvernare și pentru denunțarea protocolului cu PSD, ai votat pentru că era pentru a susține candidatura lui Călin la alegerile prezidențiale. Cu alte cuvinte, sugerai, Grațiela, că nu știai că președintele ALDE nu va mai candida la alegerile prezidențiale”, a completat Petcu.

Acesta a avertizat-o pe Gavrilescu că minciuna are picioare scurte, în contextul în care în ședința ALDE de la finalul lunii august a votat pentru retragerea de la guvernare și susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu la prezindențiale.

„Grațiela, minciuna are picioare scurte, la fel și mandatul vostru oferit de PSD. În ședința din 26 august, pe ordinea de zi, s-au regăsit și retragerea de la guvernare, dar și susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu. La fel, Grațiela, ai votat pentru susținerea lui Mircea Diaconu! Da, chiar tu! Ai fost cea care ai susținut toate măsurile de pe ordinea de zi. Nu ai zis vreun moment că ești împotrivă. Acum ce s-a schimbat? Te-a momit Dăncilă cu un post de ministru? Te-a momit PSD-ul la Prahova cu susținere și funcții? Ce s-a schimbat?”, a precizat vicepreședintele ALDE.

„A, să nu uit. Tot tu, Grațiela, mai spuneai pe 27 august așa: „fiecare președinte și membru când își dă o semnătură pe o adeziune trebuie să cunoască prerogativele pe care le are ca membru și consecințele atunci când nu mai dorește să se alinieze liniei partidului”. Păi tu, Grațiela, astăzi ești total în afara liniei partidului. Tu alături de toți ceilalți dezertori. Asta cum o mai poți justifica?”, a conchis Gavrilescu.

Reacția vine după ce Grațiela Gavrilescu a declarat, joi la Digi 24, că a acceptat propunerea de a reveni în Guvern deoarece nu a fost de acord cu faptul că partidul din care face parte nu mai are un candidat propriu la prezidențiale. Aceasta a spus că a fost „un soldat mai mult decât disciplinat” pentru ALDE.

Șeful Executivului a anunțat miercuri, că va propune membri ALDE și pentru cele portofolii de miniștri vacante, respectiv pe Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și Ștefan Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.

ALDE Prahova a adoptat o rezoluție prin care susține obținerea unui nou mandat de viceprim-ministru și ministru de către Grațiela Gavrilescu. Aceeași filială își exprimă dezacordul față de excluderea din ALDE a lui Teodor Meleșcanu.

Inchide