Un lider PNL o acuză pe Firea că dă „mită electorală”. Cine ar fi beneficiarii și pentru ce primesc banii

Un lider PNL o acuză pe Firea că dă mită electorală. Cine ar fi beneficiarii și pentru ce primesc banii
Publicat: 15/06/2018, 17:14
Actualizat: 25/03/2019, 21:32

„Banii pe care administrația PSD-Firea îi dă pentru cuplurile căsătorile sunt un fel de mită electorală. Este felul prin care PSD își asigură loialitatea electoratului propriu, pe banii tuturor bucureștenilor. Administrația PSD-Firea nu a înțeles absolut nimic din huiduieli. Dacă ar fi făcut un minim efort să înțeleagă nemulțumirea oamenilor, dna Firea ar fi văzut că se circulă fără aer condiționat în mijloacele de transport în comun și și-ar fi adus aminte că promisiunea aerului condiționat a făcut-o cam de când a luat mandatul. La fel ca și cea despre traficul din Capitală. Proiectul susținut, ieri, de PSD prevede că acele cupluri care împlinesc 25 de ani de căsătorie vor primi de la primărie 1.000 de lei. Cele care aniversează 50 de ani de căsătorie, 1.500 de lei, iar cuplurile care împlinesc 75 de ani, 3.000 de lei. București, săracul oraș bogat cu administratori fără nicio gândire strategică”, a susținut Bușoi pe pagina sa de Facebook.

Primăria Capitalei va acorda sume cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei cuplurilor care împlinesc 25, 50, și 75 de ani de căsătorie, a decis, joi, Consiliul General al Municipiului București. Proiectul a creat tensiuni și jigniri între consilieri.

Potrivit proiectului de hotărâre, care a fost aprobat, joi, de CGMB, cu 30 de voturi pentru, cuplurile care anul acesta împlinesc 25 de ani de căsătorie vor primi la primărie suma de 1.000 de lei. De asemenea, cei care aniversează 50 de ani de căsătorie vor primi 1.500 de lei, iar cuplurile care împlinesc 75 de ani vor fi bonificate cu suma de 3.000 de lei, în cadrul proiectului care se numește „Diploma de onoare și plata unui premiu pentru familiile care își aniversează căsătorie”.

„Condițiile pentru acordarea premiului, care se acordă o singură dată, sunt: cel puțin unul dintre soți are domiciliul sau reședința în Municipiul București de minimum 5 ani. Ambii soți sunt în viață la momentul depunerii solicitării, cel puțin unul dintre soți are vârsta de peste 50 de ani. În cazul în care cuplul serbează 25 de ani de căsătorie, dar niciunul dintre soți nu a împlinit 50 de ani, premiul poate fi acordat cu avizul Primarului Gneral al Municipiului Bucuești”, se arată în proiectul de hotărâre al CGMB.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase