Unii deputați PSD ar dori să „amenajeze” OUG privind Codul rutier „prin părțile esențiale”

Unii deputați PSD ar dori să amenajeze OUG privind Codul rutier prin părțile esențiale
Publicat: 30/09/2013, 17:12
Actualizat: 11/12/2013, 05:21

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, luni, după întrevederea cu grupul parlamentar al PSD din Cameră, că unii deputați social-democrați ar dori să „amenajeze” Ordonanța de Urgență privind Codul rutier, „pe ici, pe colo, prin părțile esențiale”.

„Am prezentat și aici motivația proiectului de Ordonanță de Urgență. S-a intrat pe câteva teme concrete. Au existat păreri pro și contra. Unii ar dori să fie proiect de lege, alții ar dori sau ar accepta Ordonanța amenajată, pe ici, pe colo, prin părțile esențiale. Vom vedea, vom continua dezbaterile și discuțiile. Am luat în considerare anumite propuneri, altele nu le-am luat. Vom vedea în final”, a declarat Stroe.

Ministrul de Interne a avut, anterior, și o întrevedere cu senatorii PSD pe tema Codului rutier.

El a precizat că va merge și la grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților pentru a avea discuții pe aceeași temă.
Proiectul noului Cod rutier ar putea intra pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Guvernului, potrivit anunțului făcut luni de ministrul de Interne Radu Stroe, înainte de întâlnirea pe care a avut-o la Senat cu parlamentari PSD.

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, în Guvern, ca proiectul Codului Rutier să fie dezbătut și adoptat cât mai curând, fără a se mai încerca „să se împace capra cu varza”, după ce ministrul de Interne, Radu Stroe, afirmase că tocmai acest lucru îl doriseră unele persoane în procesul de dezbatere publică.

Stroe a arătat, la începutul ședinței de guvern, că dezbaterile la Codul Rutier au început deja la grupurile parlamentare, iar în zilele următoare vor fi discuții cu membrii societății civile și ai asociațiilor profesionale.

În urmă cu o săptămână, Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, ca la definitivarea noului Cod Rutier, aflat în dezbatere publică, să țină cont mai ales de numărul prea mare al deceselor în accidente și amenzilor neplătite, ministrul spunând însă că a „atenuat” din sancțiuni inclusiv după emisiuni TV.

Ulterior, liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat că BPN al PNL a luat decizia politică potrivit căreia proiectul ministrului de Interne, în forma nouă, să nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului în următoarele două săptămâni, acest timp urmând a fi destinat dezbaterilor.

În aceeași zi, sancțiunile din noua legislație rutieră din proiect au fost micșorate substanțial față de proiectul inițial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase