VÂLCOV, atac acid la adresa lui IOHANNIS. Ce vocal a devenit LENEȘUL de când i-a fost tăiat bugetul!

VÂLCOV, atac acid la adresa lui IOHANNIS. Ce vocal a devenit LENEȘUL de când i-a fost tăiat bugetul!
Publicat: 01/09/2018, 09:07
Actualizat: 25/03/2019, 19:20

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, îl atacă pe șeful statului Klaus Iohannis, despre care spune că a devenit vocal după ce i-a fost tăiat bugetul, în contextul declarațiilor publice de vineri ale președintelui potrivit cărora Guvernul acreditează teme false care condiționează rectificarea.

„Ce vocal a devenit „lenesul” de cand i-a fost taiat bugetul pentru al doilea bucatar din alaiul prezidential! #incetincetisor”, a scris Darius Vâlcov , pe Facebook.

Și anterior Darius Vâlcov l-a criticat pe șeful statului, spunând despre acestea: „cât poți să fii de ticălos ca să vorbești de deblocarea plăților pentru crescătorii români afectați de pesta porcină, atâta timp cât tu ești cel care ai amânat rectificarea bugetară prin care Guvernul alocă 110 de milioane de lei pentru aceștia?!”

Președintele Klaus Iohannis a acuzat, vineri, Guvernul că acreditează teme false, care condiționează de rectificarea bugetară o serie de cheltuieli esențiale, cum ar fi plata pensiilor sau achizițiile de medicamente.

„Dată fiind starea de fapt și extinderea agresivă a pestei porcine, cu riscuri și consecințe care se pot dovedi dramatice pentru agricultura și economia României, din partea Guvernului se anunță cu seninătate faptul că fondul de rezervă este zero, în ciuda asigurărilor repetate prin care Guvernul și-a propus să arate că situația bugetară este stabilă, că sunt bani pentru pensii, salarii și pentru restul cheltuielilor. În ciuda gravității acestei situații în raport cu mijloacele de intervenție pentru anumite situații de criză, cum este actualmente criza pestei porcine, ministrul finanțelor afirmă că fondul de rezervă este zero deoarece fondurile au fost cheltuite pentru situațiile de calamitate, inclusiv pentru pesta porcină. În realitate, cheltuielile din fondul de rezervă pe care Guvernul le-a făcut pentru pesta porcină africană sunt zero. Nu poate fi identificat niciun act normativ, în ciuda spuselor ministrului finanțelor, prin care să fie alocată din fondul de rezervă vreo sumă, oricât de mică, în legătură cu criza generată de PPA”, se arată în comunicatul Președinției transmis vineri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase