Vanghelie: A început să îmi placă cuvântul pușcărie. Dacă mai fac un an, doi, nu înnebunește nimeni

Vanghelie: A început să îmi placă cuvântul pușcărie. Dacă mai fac un an, doi, nu înnebunește nimeni
Publicat: 26/07/2017, 14:13
Actualizat: 26/03/2019, 00:11

„Mie îmi place cuvântul pușcărie, a început să-mi placă. Am făcut-o un an de zile: patru luni în arest, șase luni la domiciliu, dacă o să mai fac șase luni, un an, doi, nu o să înnebunească nimeni. (…) Nu vreau decât să mergem până la capăt și toți să răspundă. Ăia care au făcut lucruri bune să fie felicitați, ăia care care nu au făcut lucruri bune, să răspundă pentru tot, pentru abuzurile că au luat oamenii de pe stradă și cu forța, cu japca și au șantajat. Au fost șantajate nevestele unor oameni, cum s-au luat de copii și le-au făcut dosare penale. (…) Nu vreau să vorbesc de mine, spun ca principiu. Dacă ar fi problemă cu Vanghelie, ar putea să-mi dea 25 de ani și nu ar interesa pe dumneavoastră, nici societatea”, a spus fostul primar al Sectorului 5.

Marian Vanghelie a mai spus că vine „cu drag” la instanță pentru a asista la procesul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, în legătură cu favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru la atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primariei Sectorului 5.

„Mie, unul, de la termen la termen vin cu și mai mare drag dintr-un simplu motiv: nu am în gând decât cum o să răspundă oamenii ăștia. Nu cei la care vin, ci cei care au făcut mecanismul ăsta. Când vin pe drum, la fiecare termen, ma gândesc exact ce o să se întâmple în următorii ani. O să vedeți și dumneavoastră, că sunteți tineri, că o să plătească cu toții, chiar dacă acum pare că mai țin de funcții, de unele, de altele”, a mai spus fostul edil.

La termenul de miercuri al dosarului s-a prezentat la instanță și Mircea Geoană, pentru a fi audiat în calitate de martor. Având în vedere că unul dintre judecătorii completului urmează să se pensioneze, audierea sa a fost amânată pentru 20 septembrie.

Pe data de 21 august, în același dosar, urmează să fie analizate măsurile preventive impuse lui Marian Vanghelie și Laurei Ciocan.

Dosarul a fost trimis în judecată în iulie 2015, Marian Vanghelie fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. În același dosar sunt judecați, sub control judiciar, și omul de afaceri Mircea-Sorin Niculae, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani, Sorin-Ștefan Ciocan, pentru spălare de bani și directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani, omul de afaceri Marin Dumitru pentru dare de mită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase