Vanghelie, după BPN: Ghiță îi creează probleme lui Ponta; îmi mențin „problema” vizavi de el

Vanghelie, după BPN: Ghiță îi creează probleme lui Ponta; îmi mențin problema vizavi de el
Publicat: 21/10/2014, 20:14
Actualizat: 22/10/2014, 12:50

„Eu m-am autosuspendat. Nu am nicio problemă. Am spus că îmi cer și scuze că a fost invocat – și nu e un lucru normal – numele președintelui (Victor Ponta, n.r.). A fost o scăpare firească, la nervi. Dar îmi mențin problema vizavi de domnul Ghiță”, a spus Vanghelie, după ce BPN a decis suspendarea sa din toate funcțiile deținute în partid.

„Și nu am nicio problemă. Am spus că, dacă asta este problema, mă suspend până când va fi primul CEx, că nu cred că e o problemă. Funcția mea, și am spus întotdeauna, se numește Marian Vanghelie. Eu nu am probleme cu funcțiile”, a adăugat Vanghelie.

El a spus că i-a explicat lui Ponta faptul că de două luni este urmărit de trei, patru, cinci mașini. „Înseamnă că cineva are și bani foarte mulți dacă mă urmăresc de două luni de zile pe mine și pe toți membrii familiei. De ce? Nu știu”, a arătat Vanghelie.

El a spus că în BPN nu au fost reproșuri la adresa sa, ci discuții.

„Cred că am avut ghinion să pic în contextul problemelor cu celelalte tipuri de probleme și atunci am cerut singur să mă autosuspend la pachet”, a specificat Vanghelie.

Președintele PSD, Victor Ponta, a anunțat, marți, după ședința BPN, că Dan Șova, Marian Vanghelie și Sebastian Ghiță sunt suspendați din toate funcțiile deținute în partid.

„Fiind în campanie electorală, evident că și problemele de imagine sunt importante și mai acute decât în celelate momente electorale. În ultimele 24 de ore au fost atacuri de imagine pe o parte dintre colegii noștri din conducerea partidului. Am discutat foarte clar și cei care au apărut în opinia publică – domnul vicepreședinte Șova, domnul vicepreședinte Vanghelie, domnul deputat Ghiță – toți trei se vor suspenda din toate funcțiile pe care le au în partid și la primul Comitet Executiv vom discuta dacă acțiunile lor au prejudiciat în vreun fel sau altul campania electorală”, a spus Ponta, în conferința de presă organizată după ședința BPN al PSD.

El a arătat că este foarte clar faptul că există slăbiciuni de imagine și că cei în cauză trebuie să-și asume responsabilitatea.

„Oamenii ăștia sunt colegii noștri, dar trebuie să-și asume responsabilitatea pentru lucruri care nu au de a face cu campania electorală în mod direct. Din acest punct de vedere, sunt suspendați din toate funcțiile în partid. E o decizie pe care a luat-o BPN, am propus acest lucru și am discutat cu acești colegi ai mei pentru că vreau ca PSD să fie în continuare nu doar cel mai puternic partid, dar și cel mai disciplinat, ordonat, responsabil”, a spus Ponta.

Victor Ponta a precizat că deputatul PSD Sebastian Ghiță a fost suspendat din funcțiile deținute în partid din cauza faptului că a făcut declarații fără mandat din partea conducerii PSD.

„Aseară a făcut declarații fără a avea niciun mandat din partea conducerii. Orice coleg care-și dă cu părerea în public în această perioadă trebuie sancționat. E o perioadă în care trebuie disciplină, atât”, a spus Ponta.

El a arătat că Ghiță deține funcția de membru al CExN. Potrivit site-ului PSD, Ghiță este membru al CExN în virtutea faptului că este președinte al PSD online.

„De acum l-am tras pe margine și sunt convins că va respecta disciplina de partid. Dacă nu, pleacă din partid”, a spus Ponta despre Ghiță.

Întrebat de unde a izbucnit „războiul” dintre Vanghelie și Ghiță, Ponta a răspuns: „În niciun caz nu sunt eu cel care vă pot da aceste detalii picante. Sper să își facă aceste destăinuri ale vieții lor după campanie”.

În ceea ce îl privește pe Marian Vanghelie, Ponta a precizat că acesta a mai primit avertismente anterior, ca și alți colegi.

„Eu le-am dat avertismente și lor (Ghiță și Vanghelie, n.r.) și altor colegi. Unii au înțeles și au respectat ordinea și disciplina, alțiii nu au înțeles, motiv pentru care azi îi suspendăm și dacă nu se potolesc cu siguranță că la CExN se vor lua măsuri mai dure”, a spus Ponta.

Pe de altă parte, Ponta a arătat că Șova nu mai este purtător de cuvânt al PSD, această funcție fiind preluată de Gabriela Firea.

Atât Vanghelie, cât și Șova, au fost suspendați din funcția de vicepreședinte PSD.

Întrebat dacă sancțiunea luată de BPN este de suspendare sau cei trei s-au autosuspendat, Ponta a răspuns, râzând: „I-am autosuspendat”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...