Vanghelie își face PARTID și va trimite la prezidențiale și europarlamentare candidați „gen Severin și Năstase”

Vanghelie își face PARTID și va trimite la prezidențiale și europarlamentare candidați „gen Severin și Năstase
Publicat: 22/01/2019, 14:10

„La sfârșitul lui septembrie – octombrie, o să facem congresul. Este un partid de stânga, socialist. La stânga, stânga PSD-ului, pentru că, din păcate, PSD nu mai face stânga, nu mai are nicio legătură cu problemele de stânga reale, se merge după ureche, . Eu cred că trebuie să ajutăm oamenii de afaceri să creeze locuri de muncă, pentru că pe toți i-am arestat. Nu zice nimeni că arestul acestor oameni, pornind de la Niculae, Adamescu, Sârbu, 100 de inși câți au fost arestați, înseamnă că s-au dus pe apa sâmbetei două milioane de locuri de muncă. Dar paralel trebuie găsite totuși soluții și pentru ăștia care muncesc pe 1.200 de RON azi. Nu se poate trăi cu 1.200 de RON, nu se poate trăi„, a declarat Marian Vanghelie la DCNews Live.

Acesta nu a vrut să spună care este numele viitorului partid, dar a adăugat că negociază cu parlamentari de pe tot eșichierul politic, mai puțin din USR, pentru a sprijini noua construcție politică.

„Va fi un adevărat partid social democrat. Partidul nu a ieșit încă de la Tribunal. Noi suntem în faza în care suntem organizați 80% cu structuri. Avem un partid, structura juridică la care am candidat la vremea respectivă (Partidului Dreptății Sociale – n.r.) și o serie de colegi de-ai noștri au vrut sa gândim o altă formula, să venim cu altceva și se va face o fuziune. Suntem în niște discuții cu niște parlamentari de pe tot eșicherul politic, pe baza relațiilor interumane, că asta e procedura, nu am inventat eu formula. Mai puțin cu USR, în rest chiar și cu oameni din PNL suntem în discuții să vină în partid”, a precizat Vanghelie.

Fostul primar și vicepreședinte PSD a spus că el nu va candida la alegerile europarlamentare și că își dorește un candidat „gen Adrian Severin, Adrian Năstase” care să fie capul de listă al formațiunii.

„Da, cred că (partidul – n.r.) va candida la europarlamentare. Noi suntem pregătiți (…) Ne interesează să găsim pentru europarlamentare omul care să fie din filmul ăsta, care să fie o voce puternică acolo și după părerea mea trebuie să arate într-o formulă gen Adrian Severin, Adrian Năstase. Așa trebuie să arate candidatul care e capul de listă – trebuie să vorbească limba lor, trebuie să înțeleagă limba de acolo și să poată să fie o voce în România”, a mai spus Marian Vanghelie.

Întrebat dacă viitorul partid va avea un candidat la alegerile prezidențiale din 2019, acesta a răspuns: „Evident. Va exista un candidat puternic la Președinție, în baza unor date sociologice”.