Vasile Dîncu, despre o eventuală revenire a lui Liviu Dragnea în PSD: „Orice membru care a fost reabilitat are dreptul să îşi revendice un loc în partid”

Vasile Dîncu, despre o eventuală revenire a lui Liviu Dragnea în PSD: „Orice membru care a fost reabilitat are dreptul să îşi revendice un loc în partid”
Ce spune Vasile Dîncu despre posibila revenire a lui Liviu Dragnea în PSD. Sursa: Alexandrul Dobre/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 18/04/2021, 18:30

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat, fiind întrebat despre o posibilă revenire a lui Liviu Dragnea în partid, că orice membru care a fost reabilitat are acest drept.

Cu toate acestea, liderul social-democrat spune că în partid nu există o tradiție de revenire a foștilor președinți, ci „mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus”, informează News.ro.

Social-democratul adaugă că problema ține și de modul în care respectivii lideri de partid au știut să își formeze echipa, dar și de respectul dintre ei și ceilalți membri ai partidului.

„Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, şi-a ispăşit pedeapsa, are dreptul să îşi revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiţie în cadrul PSD-ului de a-şi aduce înapoi foştii preşedinţi. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus”, a afirmat, la Digi 24, Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu: Cei care au fost crescuți în partid de Dragnea îi păstrează un anume respect

Totodată, acesta a vorbit și despre respectul existent între liderul de partid și restul reprezetanților formațiunii.

Astfel, Dîncu spune că, cel mai probabil, cei pe care Liviu Dragnea „i-a crescut” în partid încă îi poartă un anume respect fostului lider social-democrat.

„Nu mai sunt (foştii lideri – n.red.). Este o problemă care ţine, până la urmă, şi de modul în care liderul de partid a ştiut să îşi construiască echipa şi şi-a respectat şi i-a respectat el pe ceilalţi din partid. Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate în Biroul Permanent Naţional sau cum se numea, în diferite faze. Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid şi i-a promovat îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce. Dar eu cred că ţine, până la urmă, şi de modul în care partidul şi-a cultivat liderul şi liderul şi-a cultivat, de asemenea, echipa lui proximă prin care a condus partidul”, a mai spus Vasile Dîncu.

Dîncu: Nu am mai vorbit cu Liviu Dragnea

Social-democratul a mai spus că nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea, dar a adăugat că, din punct de vedere uman, păstrează pentru fostul șef al partidului „aceeași afecțiune”.

„Nu am vorbit cu el, aş fi vorbit, dar nu am avut ocazia, nu am fost pus pe lista celor care ar fi putut să vorbească cu el la telefon. Înţeleg că e o listă scurtă pe care a stabilit-o. Din punct de vedere uman, sunt apropiat şi acuma de el. Nu sunt fericit pentru ceea ce se întâmplă, aş vrea să îl văd cât mai repede liber, deci eu păstrez pentru el aceeaşi afecţiune. Din punct de vedere uman. Politic, a făcut greşeli, dar poate că el ştie mai bine acum, a avut şi o perioadă de reflecţie şi aici nu mă bag, nu sunt deciziile mele şi nu ştiu ce va face în viitor”, a adăugat Dîncu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase