VICEPRIMARUL din Sectorul 6, exclus din USR: Alexandru Gâdiuţă: „Se încearcă o mazilire a mea pentru că insist să deranjez”

VICEPRIMARUL din Sectorul 6, exclus din USR: Alexandru Gâdiuţă: „Se încearcă o mazilire a mea pentru că insist să deranjez”
Viceprimarul din Sectorul 6, exclus din USR: Alexandru Gâdiuţă - Foto: Facebook
Publicat: 07/11/2023, 10:26

Ziua și scandalul în partidul USR. De această dată, viceprimarul Sectorului 6 al Capitalei, Alexandru Gâdiuţă, este în prim-plan. Acesta e fost exclus din partid după ce a fost acuzat că ar fi facilitat angajării colegilor de partid în instituțiile subordonate.

USR a transmis marți printr-un comunicat că: „Biroul Municipiului Bucureşti al USR a decis cu unanimitate de voturi excluderea din USR a domnului Alexandru Gâdiuţă. Ne reiterăm fermul angajament faţă de principiile promovate de USR: integritate şi bună guvernare.

Orice reprezentant al USR din administraţia publică are obligaţia de a promova şi proteja valorile USR, de a modela politici publice conforme cu aceste valori şi de a acţiona în instituţiile publice pe care le conduce în conformitate cu acestea”.

Potrivit publicației de investigații Buletin de București, anumiți colegi din USR l-au acuzat pe Gâdiuţă că a fost implicat în organizarea unor achiziții directe ale Administrației Școlilor Sector 6, respectiv construirea unor foișoare, instituție aflată în subordinea sa. Mai exact, Gâdiuţă ar fi direcționat contracte către o firmă asociată cu un alt membru USR, spun jurnaliștii de la Buletin de București.

Reacția viceprimarului: „Mi se pregătește ceva”

Alexandru Gâdiută a reacționat printr-o postare manifest pe Facebook prin care neagă total că ar fi recurs la de astfel de practici și dă vina pe mai-marii partidului că încearcă „mazilirea sa” care aduc în lumină aspecte din viața sa personală pentru a-l discredita.

„Pentru că insist să deranjez ”mi se pregătește ceva”. Se încearcă o mazilire a mea pe fondul unor pretexte absolut calomnioase, fiind invocate inclusiv aspecte din viața personală.

Ca să fie foarte clar: NU am ”aranjat” niciodată niciun contract, nicio angajare, nu am încurajat, promovat, aprobat nicio practică sau procedură ilegală. Poate fi verificat foarte ușor faptul că nici măcar nu am atribuții în spețe legate de acuzele ce mi se aduc.

Mai mult, ca să înțelegeți dimensiunea ”problemei”, mi se reproșează faptul că mi-am organizat nunta la ceva timp după cununia civilă – în condițiile în care am traversat o criză sanitară fără precedent în care evenimentele au fost interzise (e oricum ceva de domeniul absurdului că trebuie să justific așa ceva). Oameni buni, se apropie un an foarte greu pentru România, nu doar pentru sectorul 6.

Este esențial să fim foarte atenți la manipulări și să înțelegem exact care sunt faptele. Am muncit și muncesc alături de colegele și colegii mei consilieri pentru cetățenii sectorului 6 care să beneficieze de proiecte necesare duse la bun sfârșit. Am fost mereu transparenți în ceea ce privește munca noastră și continuăm în același mod, indiferent de piedicile pe care le primim, fie individual, fie ca partid. Vă stau la dispoziție ca și până acum să schimbăm în bine sectorul care ne este casă tuturor”, a declarat viceprimarul Sectorului 6, Alexandru Gâdiută.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Europa, tot mai săracă față de SUA
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto