Victor Ponta: „Traian Băsescu mi-a băgat cuțitul pe la spate. Poporul o să-l urască la fel ca pe Ceaușescu”

Redactor:
Sorina Ionașc
Victor Ponta: „Traian Băsescu mi-a băgat cuțitul pe la spate. Poporul o să-l urască la fel ca pe Ceaușescu”
Premierul Victor Ponta i-a atacat astăzi, într-o conferință de presă ținută la Târgu Jiu, pe procurorii care instrumentează megadosarul "Referendumul", susținând că cercetările lor sunt nedemocratice, pentru că oamenii "trec printr-un sentiment de teroare".

Premierul Victor Ponta i-a atacat astăzi, într-o conferință de presă ținută la Târgu Jiu, pe procurorii care instrumentează megadosarul „Referendumul”, susținând că cercetările lor sunt nedemocratice, pentru că oamenii „trec printr-un sentiment de teroare”.

„Tot ce se întâmplă acum cu anchetele procurorilor de la DNA nu este normal. Au creat realmente un sentiment de teroare națională, iar acest lucru este profund nedemocratic. Așa ceva nu se va face niciodată sub autoritatea mea, ca ministru al Justiției. Nu cred că trebuie să tăcem din gură când este vorba despre astfel de abuzuri, tăceam în anii `80, nu acum. Nu cred că domnul Antonescu a greșit cu ceva sau că îngrădește justiția, el doar a pus niște întrebări la care se cer niște răspunsuri

Totodată, primul-ministru al României l-a atacat și pe Traian Băsescu, despre care a spus că „i-a înfipt cuțitul pe la spate”.

„Ce m-a deranjat pe mine la domnul Traian Băsescu nu a fost faptul că m-a apostrofat în public, ci faptul că mi-a băgat cuțitul pe la spate, ceea ce e o diferență fundamentală, între a spune public ceva unui om și a-i băga cuțitul pe la spate, e o mare diferență. Eu unul o simt cel mai bine, să știți. Ce țară vrea să conducă domnul Băsescu, țara celor care dacă votează contra lui sunt anchetați? Fac un apel către domnul Traian Băsescu – acesta să țină cont de cei 7,5 milioane de oameni care au votat împotriva lui. Dacă îi mai și anchetează, ura lor o să crească și vor ajunge să-l urască la fel cum l-au urât pe Ceaușescu”, a mai spus el.

În aceeași declarație, premierul României a vrut să clarifice și relația lui cu președintele interimar, Crin Antonescu, dorind să se înceteze cu speculațiile privitoare la eventualele neînțelegeri dintre cei doi.

„O spun acum pentru că vreau s-o lămuresc de tot. Mă înțeleg excepțional de bine cu președintele interimar. Eu coabitez excelent cu domnul Crin Antonescu, nu avem niciun fel de neînțelegere”, a conchis Victor Ponta.

 

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide