Videanu: „Blaga este un militant care poate mobiliza PDL, în această perioadă partidul are nevoie de așa ceva”

Videanu: Blaga este un militant care poate mobiliza PDL, în această perioadă partidul are nevoie de așa ceva
Publicat: 19/06/2012, 18:58
Actualizat: 19/06/2012, 18:58

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, marți, că Vasile Blaga este un militant care poate mobiliza partidul fără niciun fel de problemă, un foarte bun organizator, un om cu autoritate, arătând că partidul, în această perioadă, are nevoie de așa ceva.

„Vasile Blaga este un militant al partidului care poate mobiliza partidul fără niciun fel de problemă, este un foarte bun organizator, un om cu autoritate în partid și cred că partidul, în această perioadă, are nevoie de așa ceva”, a spus Videanu.

Întrebat dacă va candida pentru o funcție la Convenția Națională, Adriean Videanu a arătat că în acest moment este preocupat să elaboreze programul de guvernare al formațiunii.

„Coordonez echipa de elaborare a programului și, așa cum am spus, nu cred că pentru mine este importantă funcția pe care o dețin într-un partid, ci ceea ce poți face tu pentru partidul tău. Expertiza pe care o ai într-un domeniu, dacă ea este utilă partidului, o pun la dispoziție. Vom vedea la momentul oportun”, a spus Videanu, întrebat despre o candidatură a sa în noua conducere a partidului.

Potrivit lui Videanu, prioritatea noii conduceri a partidului va fi „simularea pe noua realitate a administrației publice locale”, pentru că aleșii locali sunt oameni de influență în comunitățile lor și oamenii au încredere în aleșii lor, astfel, democrat-liberalii urmând a vedea ce potențial politic are partidul în toamnă.

„Părerea mea este că PDL va putea să joace un rol important, fiind în primele două formațiuni politice din România. Are șansa de a fi a doua forță politică din România”, a mai spus Videanu.

Secretarul general demisionar al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că a semnat pentru susținerea candidaturii lui Vasile Blaga pentru funcția de președinte al PDL și că au semnat și alți lideri din organizații.

„Am semnat și îl susțin pe Vasile Blaga”, a precizat Ioan Oltean pentru MEDIAFAX.

Întrebat cine a mai semnat pentru susținerea candidaturii lui Vasile Blaga, Ioan Oltean a spus că alți lideri din organizații.

Președintele demisionar al PDL Emil Boc a anunțat, după ședința CNC, că în 30 iunie va avea loc Convenția Națională Extraordinară, urmând să fie aleși președintele și membrii BPN, pe actuala structură de conducere.

„Avem Convenție Națională Extraordinară pe 30 iunie. Alegem președintele și BPN. Vor fi 1.450 de delegați”, a anunțat Emil Boc, după ședința CNC.

Potrivit lui Boc, comisia de organizare a Convenției va fi formată din nouă persoane, propuse de organizațiile județene cu cele mai bune rezultate la alegerile locale.

Prima ședință a comisiei de organizare va avea loc marți, la ora 16.00, la sediul partidului din Aleea Modrogan nr. 1, când va fi ales președintele comisiei.

Secretarul general demisionar al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marți, după ședința CNC în care s-a decis că în 30 iunie va avea loc Convenția Națională Extraordinară, că cei care vor să candideze la șefia partidului trebuie să își anunțe candidatura cel târziu miercuri.

„Până acum nu și-a anunțat nimeni candidatura. Termenele sunt relativ scurte, iar cei care vor să candideze trebuie să își anunțe candidaturile azi, cel târziu mâine”, a spus Oltean după ședința CNC.

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat, marți, că grupul compus din Cristian Preda, Monica Macovei , Theodor Paleologu și el va discuta și va anunța care va fi candidatul pe care îl va propune pentru conducerea partidului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York