Alina Matis
21.09.2012
Politică

Videanu: „Procesul de privatizare Oltchim este o mostră de incompetență a guvernului Ponta”

Videanu: „Procesul de privatizare Oltchim este o mostră de incompetență a guvernului Ponta”
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu susține că tot procesul de privatizare a companiei Oltchim este o "mostră de incompetență a guvernului Ponta", adăugând că tot ce se întâmplă acum este "un spectacol al guvernului".

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, susține că tot procesul de privatizare a companiei Oltchim este o „mostră de incompetență a guvernului Ponta”, adăugând că tot ce se întâmplă acum este „un spectacol al guvernului”.

„Tot acest spectacol îl face Guvernul României, nu Dan Diaconescu. Tot procesul de privatizare Oltchim este o mostră de incompetență a guvernului Ponta. În cazul Oltchim, ar fi trebuit să se procedeze la o conversie în acțiuni a creanțelor AVAS, ceea ce ar fi pus statul în poziție de acționar majoritar”, a declarat Videanu.

Mai mult, liderul democrat-liberal a precizat că această conversie în acțiuni se putea face ușor, luând în considerare că România avea aprobarea Comisiei Europene din data de 7 martie 2012, cererea de aprobare fiind depusă pe 17 iulie 2009. „Lipsa conversieri în acțiuni a creanțelor nu avantajează statul român”, a adăugat Adriean Videanu.

 

Inchide