VIDEO | Nicolae Ciucă și Florin Cîțu au participat la o ceremonie de comemorare în Vâlcea. Care este personalitatea omagiată

VIDEO | Nicolae Ciucă și Florin Cîțu au participat la o ceremonie de comemorare în Vâlcea. Care este personalitatea omagiată
Publicat: 29/12/2021, 10:05
Actualizat: 29/12/2021, 11:48

Președintele PNL, Florin Cîțu, a participat, miercuri, alături de premierul Nicolae Ciuă, la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea lui I. Gh. Duca.

Evenimentul a avut loc la Urșani-Horezu, județul Vâlcea, și, potrivit unui mesaj publicat marți de filiala PNL Vâlcea, evenimentul este organizat pentru a-și cinsti înaintașii.

Premierul Nicolae Ciucă le-a mulțumit colegilor din Vâlcea că și-au făcut timp să îl comemoreze pe marele om politic liberal.

„Ne bucurăm că moștenirea înaintașilor noștri nu se pierde, ci sporește șansa românilor de a se bucura de pace și bunăstare”, a spus Nicolae Ciucă.

Și liderul PNL a spus că atunci când conduci România după principii liberale nu poţi să aduci decât progres cetăţenilor.

„Ceea ce a împins liberalismul înainte este dat de ceea ce a spus la un moment dat, că liberalismul este acea idee care reprezintă progresul. Asta înseamnă liberalism şi de fiecare dată PNL, când a fost la guvernare, dar şi în opoziţie, a încercat să împingă România înainte. În ultimii doi ani de zile de guvernare liberală, cred că a fost mai clar ca oricând că singura soluţie pentru România de astăzi o reprezintă liberalismul. Toate aceste măsuri pe care le-au luat ultimele două guverne liberale sunt măsuri care au permis ca astăzi, de exemplu, să avem resurse pentru a susţine facturile românilor în această iarnă dificilă, să avem resurse pentru a creşte şi pensiile, şi salariile. Şi, în acelaşi timp, să avem resurse şi să investim fără să dezechilibrăm economia. Asta înseamnă liberalism şi atunci când conduci România după principii liberale nu poţi să aduci decât progres cetăţenilor. Pentru noi, pentru liberali, este încă un moment, astăzi, de a aminti românilor ce înseamnă liberalism şi a reaminti pentru ce ne luptăm”, a spus Florin Cîţu.

 

„A devenit o tradiție organizarea de către liberalii vâlceni a unor manifestări omagiale pentru fostul prim-ministru și președinte liberal, I. Gh. Duca, în ziua de 29 decembrie (ziua în care, în 1933, a fost asasinat de către legionari) la Urșani-Horezu. Patriot român și liberal de marcă încă din tinerețe, I. Gh. Duca și-a legat nu numai activitatea politică de circumscripția vâlceană în care a fost ales, ci și viața personală cumpărând proprietăți la #Măldărești și făcând numeroase danii cu caracter caritabil”, au transmis liberalii din Vâlcea.

Potrivit sursei citate, I. Gh. Duca a contribuit la creșterea liberalismului românesc și la dezvoltarea zone. „Născut în București și educat la Paris, a iubit mai mult ca orice satele și peisajele de pe #Valea_Luncavățului exprimându-și dorința de a fi legat pe vecie de aceste locuri. Este unul dintre motivele pentru care, împreună cu soția sa, au fost înhumați în pronaosul bisericii din Urșani-Horezu”, a au scris cei de la filiala PNL Vâlcea.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Compania Philips plătește 1,1 miliarde de dolari din cauza unui dispozitiv care ar fi cauzat...