LIVE TEXT | Războiul din Ucraina, ziua 280. Ucrainenii se așteaptă la noi atacuri asupra infrastructurii civile. Klitschko: „Nu îl vom lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”

LIVE TEXT | Războiul din Ucraina, ziua 280. Ucrainenii se așteaptă la noi atacuri asupra infrastructurii civile. Klitschko: „Nu îl vom lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 30/11/2022, 09:16
Actualizat: 01/12/2022, 09:18

Războiul din Ucraina a ajuns miercuri în ziua cu numărul 280, iar GÂNDUL vă prezintă principalele evenimente din țara vecină.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a transmis că ucrainenii „nu-l pot lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”, în contextul în care locuitorii capitalei se confruntă cu lipsa energiei, ca urmare a atacurilor Rusiei asupra infrastructurii civile, inclusiv asupra centralelor electrice.

Potrivit lui Klitschko, municipalitatea va monta mai mulți brazi de Crăciun în capitală, dar compania energetică YASNO a informat că aceștia nu vor fi iluminați.

Evenimentele de masă vor rămâne interzise de legea marțială, dar „nimeni nu va anula Anul Nou și Crăciunul și ar trebui să existe o atmosferă de Anul Nou”, a spus Klitschko. „Nu îl putem lăsa pe Putin să ne fure Crăciunul”, a declarat acesta, citat de CNN.

Apelul său vine după săptămâni de atacuri aeriene susținute asupra rețelei energetice a Ucrainei, care au lăsat  oameni din întreaga țară fără electricitate, lumină sau apă.

Oficialii fac eforturi pentru a restabili furnizarea utilităților. Operatorul de energie electrică din Ucraina, Ukrenergo, a anunțat marți că are un deficit de 30% în ceea ce privește furnizarea de energie, cu 3% mai mare decât cu o zi înainte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase