Care este cel mai sănătos tip de carne

Redactor:
Mădălina Chițu
Care este cel mai sănătos tip de carne
Carnea de pui a fost detronată de carnea de porc la capitolul beneficii aduse organismului. Potrivit medicilor nutriționiști, carnea de porc are chiar mai puține calorii decât pieptul de curcan.

Carnea de porc este considerate de medicii nutriționiști mult mai sănătoasă decât carnea de pui sau de curcan. Cu o singură condiție, spun medicii: să fie carne de porc slabă. Astfel, nutriționiștii ne recomandă să alegem mușchiul și cotletul în detrimentul cefei de porc.

Consumată în cantități moderate, carnea de porc este o bună sursă de energie și are efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor și performanțelor mentale, iar prin conținutul de antioxidanți esențiali stimulează imunitatea organismului în sezonul rece.

„Și carnea de porc poate fi destul de sănătoasă, pentru că se poate degresa foarte ușor spre deosebire de cea de vită, care are grăsime dispusă pe întregul mușchi. Iar gustul înclină în favoarea porcului”, explică nutriționistul Corina Zugravu.

Carnea de porc slabă are mai puține calorii decât pieptul de curcan, deși acesta e mai sățios. Ambele sorturi de carne sunt sănătoase dacă nu sunt prăjite. Potrivit nutriționiștilor, carnea de porc bate carnea de curcan și pui nu doar la gust, ci și la calorii. Cardiacii ar trebui să o consume însă cu moderație, iar cei cu probleme renale și gută trebuie să evite carnea de curcan.

Ambele sortimente sunt sănătoase atât timp cât sunt gătite dietetic, fără prăjire: la grătar (grill, fără foc), la cuptor sau prin sotare, și nu sunt garnisite cu cartofi sau alte făinoase (mămăligă, orez). O porție nu ar trebui să depășească 100 de grame.

Inchide