Rețeta pentru cea mai delicioasă salată de vinete. SECRETUL lui Chef Florin Dumitrescu / „O pregătesc în cantități industriale”

Rețeta pentru cea mai delicioasă salată de vinete. SECRETUL lui Chef Florin Dumitrescu / „O pregătesc în cantități industriale”
Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată de vinete
Publicat: 15/07/2024, 13:37

Chef Florin Dumitrescu împărtășește rețeta sa de salată de vinete, una dintre vedetele verii pe orice masă, fie că este vorba de întruniri de familie sau ieşiri la restaurant.

Celebrul bucătar își amintește cu drag cum pregătea zilnic 30-40 kg de vinete și a dezvăluit secretul unei salate de vinete perfecte.

„La începutul meseriei de bucătar am avut o perioadă în care făceam 30-40 kg de vinete zilnic. Le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și le serveam alături de roșii proaspete și pâine prăjită. Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, își amintește Chef Florin.

Salată de vinete. Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

Ingrediente (pentru 6 porții)

  • 2 kg vinete
  • Sare (după gust)
  • Piper (după gust)
  • 3 cepe (tocate mărunt)
  • 450 ml ulei de floarea soarelui

Pregătire

  1. Coacerea Vinetelor: Vinetele se spală bine și se șterg cu un prosop uscat. Se încinge grătarul, fie pe cărbuni, fie cel de pe aragaz, și se așează vinetele. Se întorc de pe o parte pe alta evitând să se ardă. Când încep să pocnească și să elimine apă, trebuie întoarse sau verificate dacă sunt gata.
  2. Curățarea și Scursul: După ce sunt coapte, se curăță bine de coajă și se lasă la scurs într-un vas de plastic sau de lemn. Contactul cu metalul trebuie evitat pentru a preveni oxidarea. Vinetele se lasă la scurs până când nu mai au apă, deoarece vinetele nescurse vor fi foarte iuți și amare.
  3. Tocarea Vinetelor: Odată scurse, vinetele se toacă mărunt cu ajutorul unui satâr de lemn, pe un tocător de lemn sau plastic. Acesta este momentul în care se poate verifica dacă vinetele sunt scurse corespunzător.
  4. Amestecarea cu Ceapă: Ceapa tocată mărunt se adaugă la vinete. Chef Florin recomandă să tăiați ceapa manual, fără să folosiți blenderul sau alte aparate, pentru a evita ca ceapa să lase apă.
  5. Emulsionarea: Se amestecă bine vinetele și ceapa cu o lingură de lemn, adăugând ulei de floarea soarelui în fir subțire, similar procesului de emulsionare folosit la maioneză. Vinetele și ceapa vor încorpora uleiul și se vor umfla datorită aerului.
  6. Asezonarea: Se adaugă sare și piper după gust.

„Aceasta este salata de vinete pe care ador să o gătesc vara. O pregătesc în cantități industriale, dar promit să o împart mereu cu cei dragi și, de ce nu, cu vecinii!” a declarat Chef Florin Dumitrescu, citat de Romania Tv.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Mister total după întoarcerea avionului spațial secret al Chinei pe Pământ. „Este prea avansat pentru...
Alimentul pe care românii ar trebui să îl mănânce zilnic toamna, potrivit dr. nutriționist Mihaela...
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
Un vlogger cunoscut arată lumii întregi cum se trăiește în Ucraina, la granița cu Rusia....
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
VIDEO Noi imagini șocante din Chișinău: oamenii au fost luați de viituri în plină stradă
Orașul de pe litoralul românesc în care un apartament cu 2 camere costă doar 5.000...
Pași simpli de urmat pentru a afla online ce vechime în muncă ai acumulat pentru...
Inundaţii în Galaţi: bilanţul morţilor a ajuns la 6. Trupul unui bărbat dispărut ieri în...
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța!...
Școli închise în România luni și marți, din cauza inundațiilor. Localitățile în care elevii nu...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Este legal să depășești coloana de mașini? Cum se face, corect, o depășire?
Doliu în lumea fotbalului din România: A murit Gigi Mulţescu
O peșteră din Franța RĂSTOARNĂ tot ce s-a știut despre oameni
Doliu la Naționala României. A murit un mare campion: Îi vom onora moștenirea
Cum poți să-ți mărești salariul. Tactici ținute secrete de angajatori
Mama a doi copii a vândut casa și locuiesc într-un cort. Ce spune despre cheltuielile...
Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă...
VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor,...
Imaginile durerii la Galați în urma inundațiilor! Mii de animale pierdute și oameni rămași fără...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar...
Un mic dejun extrem de popular și considerat sănătos poate crește riscul de diabet