Atenție, părinți! Ce particularitate au descoperit medicii la gripa care se răspândește cu rapiditate printre copii

Atenție, părinți! Ce particularitate au descoperit medicii la gripa care se răspândește cu rapiditate printre copii
Atenție, părinți! Ce particularitate au descoperit medicii la gripa care se răspândește cu rapiditate printre copii / Sursa FOTO: sanatatea.tv
Publicat: 25/09/2022, 12:22

S-au umplut camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie de copii veniți cu simptome de gripă. A început sezonul virozelor și al infecțiilor respiratorii, iar medicii atrag atenția părinților că au observat o particularitate cât se poate de gravă a acestora.

Specialiștii avertizează că gripa de acum aduce forme severe, mulți copii ajungând la doctori în stare gravă.

Gripă cu formă severă

Însoțiți de părinți, copiii vin la medicul specialist cu insuficiență respiratorie. Ba unii chiar au nevoie de oxigen!

Doctorii atrag agenția, din păcate, acesta este doar începutul și se așteaptă să urmeze un sezon gripal foarte agresiv deoarece virusul circulă mult mai repede printre oameni și îi afectează îndeosebi pe copii.

O dovedește faptul că cele mai multe cazuri de la UPU sunt cu minori, iar camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie sunt și ele pline de copii care au infecții respiratorii și viroze.

Unii copii fac forme atât de severe încât este nevoie să li se pună o mască de oxigen! Și suntem abia la începutul sezonului, spun medicii. Într-un reportaj difuzat de Antena 3, doctorii avertizează părinții că în România urmează un sezon gripal foarte dificil. Anul acesta, virusul circulă mult mai repede și, ca de obicei, cei mai afectați vor fi copiii.

Când începe campania de vaccinare

Există, totuși, și o veste bună. Autoritățile au decis ca, în 2022, campania de vaccinare să înceapă mai devreme. Medicii de familie deja au primit o parte din totalul serurilor solicitate, iar unii dintre ei au anunțat că, de săptămâna viitoare, vor începe să vaccineze persoanele care fac parte din categoriile de risc.

În categoriile de risc intră persoanele care au boli cronice, femeile gravide, dar și copiii care au până în 5 ani.

Ministerul Sănătății a achiziționat 1.500.000 de vaccinuri împotriva gripei sezoniere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase