• Publicat:
Sănătate

6 ingrediente esențiale în rutina zilnică de îngrijire a pielii

6 ingrediente esențiale în rutina zilnică de îngrijire a pielii
Piața de produse cosmetice este atât de bogată, încât uneori nici nu știi ce să alegi, însă, pentru a-ți găsi produsele potrivite, este recomandat ca acestea să conțină 6 ingrediente esențiale.

Niacinamidă

Cunoscută și drept vitamina B3, reprezintă un must have al produselor de îngrijire pentru pielii deoarece contribuie la reducere roșielii, iluminează și ameliorează liniile fine, precum și ridurile.

Cum acționează asupra pielii: contribuie la formarea proteinelor, esențiale în fermitatea pielii, dar și la menținerea hidratării, reducerea petelor sau a hiperpigmentărilor, a punctelor negre, și, în plus, protejează pielea împotriva substanțelor toxice din mediu.

Peptide

Peptidele reprezintă lanțuri scurte de aminoacizi care transmit „semnale” pielii. De asemenea, ținând cont că sunt proteine, contribuie la menținerea unui aspect tânăr al pielii.

Există mai multe tipuri de peptide destinate diferitelor afecțiuni specifice tenului: acnee, senzitivitate, roșeață, liniii fine, riduri, chiar pete solare.

Retinoizi

Reprezintă compuși ai vitaminei A care contribuie la regenerarea pielii, prin urmare la reducerea liniilor fine, a ridurilor, a semnelor și a zonele pigmentate sau decolorate.

În fapt, aceștia contribuie la producerea de colagen, prevenind astfel îmbătrânirea pielii.

Sfatul expertului Sarah Payne este de a alege tipul de retinoid în funcție de afecțiunea pielii pe care vrei să o tratezi.

Vitamina C

Vitamina C, antioxidant, reprezintă un element cheie în prevenirea înreruperii procesului de producere de colagen și ajută la ameliorarea efectelor razelor solare asupra pielii.

Enzime

Enzimele ajută la exfolierea pielii, îndepărtând doar celulele moarte, și este recomandată în special persoanelor care au o piele sensibilă.

De asemenea, ajută la echilibrarea microbiomului pielii.

Anti-UV

Crema cu proctecție împotriva razelor solare reprezintă elementul principal în „lupta” împotriva îmbătrânirii premature a tenului.

Cum funcționează: o dată ce este aplicată pe piele, crema funcționează precum un strat care reflectă căldura, astfel tenul este protejat și nu mai absoarbe.

Este recomandată alegerea unei creme anti-UV care să nu conține oxibenzonă sau avobenzonă deoarece aceste ingrediente absorb razele UV și eliberează căldura în piele, fapt care ar putea reprezenta o problemă pentru persoanele cu pielea sensibilă, relatează Greatist.

Foto: Pixabay

 

 

Inchide