Cum să scapi de pietre la rinichi fără intervenție chirurgicală

Cum să scapi de pietre la rinichi fără intervenție chirurgicală
Publicat: 11/03/2024, 08:00

Litiaza urinară, cunoscută sub denumirea populară de „pietre la rinichi”, apare frecvent și multe persoane se confruntă cu simptomele neplăcute pe care le provoacă, inclusiv durerea intensă. Calculii renali apar atunci când materialele cristaline se acumulează în rinichi, din cauza urinei prea concentrate.

Dacă sunt descoperite devreme, pietrele la rinichi pot fi eliminate prin tratament medicamentos și schimbări ale stilului de viață, printre care se numără întotdeauna hidratarea corespunzătoare. Litiaza urinară devine o problemă serioasă de sănătate când calculii renali ajung la dimensiuni mari sau au început să se deplaseze în tractul urinar, situație în care pot produce complicații severe. Atunci când apare pionefroza, medicii trebuie să intervină cu tratament chirurgical.

Consultația la medicul urolog este esențială pentru diagnosticarea litiazei urinare și evaluarea dimensiunii și caracteristicilor calculilor renali. În funcție de rezultatele investigațiilor, medicul alege tratamentul potrivit, care constă, în majoritatea cazurilor, în proceduri minim invazive, ca litotriție cu unde de șoc sau ultrasunete, ureteroscopie sau nefrolitotomie percutanată. Evoluția tehnologiei medicale a crescut eficacitatea echipamentelor destinate tratamentului litiazei urinare, astfel că, la momentul actual, litotriția extracorporală cu unde de șoc (ESWL) este cea mai utilizată procedură.

Această metodă terapeutică modernă are avantaje semnificative: nu necesită incizii, pacientul poate merge la domiciliu, în majoritatea cazurilor, în aceeași zi, iar recuperarea este rapidă. Pentru o gestionare cât mai bună a litiazei urinare, este recomandat ca persoanele cu manifestări specifice să se adreseze unui spital care furnizează servicii medicale integrate, în care să aibă acces facil la metode moderne de diagnostic și la toate opțiunile disponibile de tratament.

La SANADOR, medicii asigură consultații de specialitate și investigații avansate, realizate cu echipamente ultramoderne, în vederea diagnosticării litiazei urinare. Medicii urologi de la SANADOR sunt foarte bine pregătiți și au experiență în depistarea și tratamentului afecțiunilor sistemului urinar. Pentru tratament, medicii aleg, atunci când specificul cazului permite, metode minim invazive, care elimină calculii renali cu riscuri minime și permit pacienților să se întoarcă în scurt timp la activitățile obișnuite.

La Spitalul Clinic SANADOR, litotriția poate fi efectuată atât cu ultrasunete, cât și cu unde de șoc. Pentru aceasta din urmă, SANADOR dispune de un litotritor de ultimă generație – Compact Sigma, un echipament modular cu funcții performante: obține imagini ecografice și radiologice foarte clare, permite identificarea calculilor renali sau ureterali cu mare precizie și spargerea acestora în particule de dimensiuni foarte reduse, numite concremente, care sunt eliminate fără durere. La Spitalul Clinic SANADOR este realizată și nefrolitotomia percutanată și ureteroscopia flexibilă digitală cu laser, o altă procedură modernă foarte eficace în tratamentul litiazei urinare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie