FETIȚĂ trimisă în JUDECATĂ pentru că a beneficiat de o internare în spital și de un set de analize medicale gratuite, în urmă cu șase ani

FETIȚĂ trimisă în JUDECATĂ pentru că a beneficiat de o internare în spital și de un set de analize medicale gratuite, în urmă cu șase ani
Publicat: 13/11/2018, 23:22
Actualizat: 11/02/2019, 15:24

Fetița în vârstă de 9 ani, din județul Botoșani, a fost dată în judecată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Suceava pentru recuperarea unei datorii de 158 lei, după ce în urmă cu șase ani, când fetița avea 3 ani, a beneficiat, în aceeași perioadă, atât de o internare în spital, cât și de un set de analize medicale gratuite făcute la un laborator privat.

Conducerea Casei Județeane de Asigurări de Sănătate Suceava spune că de vină pentru situația creată sunt părinții copilului care au declarat, când au mers cu fetița la analize, că în luna respectivă copilul nu a fost internat în spital.

După verificări, reprezentanții CJAS au descoperit că fata a beneficiat de două seturi de analize medicale gratuite și au încercat să recupereze suma decontată către cabinetul privat.

„În data de 12.09.2012 persoana asigurată s-a prezentat la laboratorul de analize medicale, în contract cu CAS Suceava, la care a efectuat analizele prescrise de către medicul de familie, analize decontate ulterior de instituția noastră. La data prezentării, aparținătorul persoanei asigurate a declarat, sub semnătură proprie, că în perioada de valabilitate a biletului de trimitere, adică de la data eliberării acestuia și până la data prezentării la laborator, pacienta nu a fost internată în spital. Din verificările efectuate de instituția noastră s-a constatat faptul că persoana asigurată a fost internată în spital în perioada de valabilitate a biletului. Prin urmare, declarația (…) nu coincide cu realitatea”, a declarat pentru MEDIAFAX directorul CJAS Suceava, Cristi Bleorțu.

CJAS a trimis două notificări la locuința fetiței pentru recuperarea sumei de 158 de lei, însă acesta nu a fost achitată, motiv pentru care s-a ajuns în instanță, pârâtă fiind chiar fetița.

„Conform procedurii juridice în vigoare, cererea introductivă se îndreaptă împotriva beneficiarului direct de servicii medicale, urmând ca în procedura regularizării cererii de chemare în judecată părinții, ca parte responsabilă, să se substituie în drepturi și în obligații minorului”, a spus directorul CJAS Suceava, Cristi Bleorțu.

Cererea de chemare în judecată a fost înaintată spre soluționare Judecătoriei Suceava care nu a stabilit încă un termen de judecată în acest caz.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
EXPLOZIE de CAZURI de INFECTARE cu COVID, la CONSTANȚA
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Traian Băsescu pune toată Europa pe jar! E fabulos ce-a putut să facă. Nimeni nu...
Doliu în lumea filmului! Un nume uriaș ne-a părăsit. Va fi de neuitat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...