Greșeala pe care o fac foarte mulți români. Câte cafele pe zi ar trebui, de fapt, să bem

Redactor:
Gândul
Greșeala pe care o fac foarte mulți români. Câte cafele pe zi ar trebui, de fapt, să bem
Detalii în articol

Recent cercetătorii de la Universitatea din Southampton au publicat în British Medical Journal un studiu care spune că nu trebuie să ne temem să bem cafea. Ei au analizat peste 220 de cercetări legate de consumul de cafeină și au ajuns la concluzia că putem bea chiar și 4 cești pe zi fără să ne temem. Mai mult, această cantitate poate să ne ajute să fim mai sănătoși.  Oamenii de știință britanici spun că una peste alta riscurile ce vin odată cu consumul de cafea sunt mai mici decât beneficiile asupra organismului.

Băutorii de cafea sunt mai puțin expuși riscului de a avea boli hepatice, diabet, demență, diferite de cancer. Chiar și pericolul de atac vascular cerebral este mai mic la cei care consumă cafeină în mod constant.

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale cafelei este indicat să consumați între 3 și 4 cești pe zi, potrivit unui studiu. În acest caz scade riscul de a muri, indiferent de cauze, cu 17%. Chiar și cei care obișnuiesc să consume 7 cești sunt mai sănătoși. Statisticile nu se aplică femeilor însărcinate sau celor care au probleme de fragilitate a oaselor.

Citește continuarea pe Gustarte!

Inchide