Imunoterapia transformă modul în care este tratată una dintre cele mai mortale forme de cancer. ”Nu am mai văzut un progres atât de rapid”

Imunoterapia transformă modul în care este tratată una dintre cele mai mortale forme de cancer. ''Nu am mai văzut un progres atât de rapid''
Publicat: 20/04/2018, 18:08

Specialiștii au descoperit că prin tratarea pacienților bolnavi de cancer pulmonar cu medicamente imunoterapeutice, înainte ca aceștia să treacă prin intervenții chirurgicale, tumora poate fi stopată. Conform NBCNews, prin combinarea medicamentelor din spectrul imunoterapiei pacienții au putut renunța la chimioterapie în timp ce își prelungeau viața cu câțiva ani, scrie Descoperă.

Conform medicului Roy Herbst, specialist în pneumologie din cadrul Yale Cancer Center, descoperirea este atât de importantă încât fiecare pacient cu tumoră pulmonară ar trebui să aibă această opțiune înainte de operație sau de chimioterapie. ”Nu am mai văzut un progres atât de rapid,” a declarat Herbs.

Imunoterapia ajută sistemul imunitar al organismului să lupte împotriva cancerului printr-o varitate de mecanisme.

În cadrul unui studiu, o echipă de specialiști din cadrul centrului medical John Hopkins a tratat 20 de pacienți cu medicamente pentru imunoterapie înainte ca aceștia să treacă prin operația de extirpare a zonei cu tumoră. Un an mai târziu, 16 dintre pacienți erau încă în viață, iar cancerul era în continuare nedetectabil. La doi dintre cei 20 cancerul putea fi detectat, însă nu mai aveau simptome după o altă serie de tratamente. Unul dintre cei 20 a murit de cancer, iar al doilea a decedat din cauza unei răni ce nu avea legătură cu tumora. Așadar, un an și jumătate mai târziu 18 dintre pacienții cu tumori pulmonare erau încă în viață.