Top 5 remedii naturale pentru estomparea cearcănelor

Top 5 remedii naturale pentru estomparea cearcănelor
Publicat: 22/10/2013, 11:15
Actualizat: 29/07/2014, 17:24

Lipsa somnului, alimentația dezechilibrată, deshidratarea și lipsa unui ritual adecvat de îngrijire a pielii din zona ochilor reprezintă principalele motive pentru care apar cearcănele. „Activitățile dese de machiere și demachiere traumatizează pielea din jurul ochilor, care este mult mai sensibilă chiar și decât cea de pe restul feței. Pielea de la pleoapa inferioară este atât de subțire încât devine aproape transparentă și vasele de sânge care cedează se văd. Acestea sunt acele firicele subțiri de culoare movulie”, precizează prof. dr. Anca Zbranca, medic dermatolog.

Specialista completează că apariția cearcănelor este mai des întâlnită în cazul persoanelor fumătoare. Acest viciu produce modificări majore în structura pielii, astfel încât sângele nu mai circulă corect și, ca urmare, vasele de sânge se sparg mai ușor. „Nicotina transformă întreaga piele, nu numai pe cea din zona buzelor sau degetelor, și o pigmentează în galben. Din această cauză, culoarea pielii la fumători este galben-maronie”, menționează prof. dr. Zbranca.

Medicii dermatologi spun că cearcănele nu pot dispărea decât cu ajutorul chirurgiei estetice. Orice altă variantă reprezintă o soluție de scurtă durată. Cu toate astea, specialiștii oferă câteva soluții la îndemâna oricui cu ajutorul cărora cearcănele pot fi estompate.

● Cartofii pot reprezenta o soluție naturală pentru diminuarea culorii vineții de sub ochi. „Cartoful conține vitamina C și amidon. Aceste substanțe vor albi pielea, astfel că lumina care se va reflecta pe fața noastră va ‘pica” altfel și nu se va mai observa acea dungă colorată. De fapt, amidonul din cartof nu decolorează pielea, numai că, pe moment, reduce din edem, iar zona respectivă se va dezumfla puțin”, explică dermatologul. Astfel, pentru a scăpa de ceracăne cu ajutorul cartofului tot ce trebuie să faci este să tai cartoful crud în rondele și să le aplici seara înainte de culcare. Aceste rondele se păstrează pe ochi preț de 15 minute. Acest ritual trebuie repetat de cel puțin 3 ori pe săptămână.

● Sucul de la castraveți are același efect benefic asupra cearcănelor ca și cartofii. Sucul de castraveți este bogat în vitamina C. Pentru a beneficia de efectul pozitiv al acestui remediu înmoaie două dischete demachiante în suc de castraveți, pe care îl obții după ce ai ras leguma și ai stors-o, iar mai apoi pune-le pe ochi și lasă-le să acționeze timp de 15 minute.

● Mușețelul este o plantă recunoscută pentru faptul că reducele nivelul stresului și alungă stările de oboseală. Această plantă este folosită și în industria produselor de îngrijire a pielii și are efecte și în cazul cearcănelor. Astfel, este reconamdat să bei o cană cu ceai de mușețel înainte de culcare. De asemenea, poți să introduci un plic de ceai de mușețel nefolosit în apa minerală și apoi să umezești două dischete demachiante cu ceai. Aplică-le pe ochi timp de 10 minute. Acest ritual poate fi făcut de două ori pe săptămână.

● Hidratarea joacă un rol esențial pentru a combate eficient cearcănele. Pentru a diminua culoarea vineție de sub ochi bea 2 litri de apă pe zi. Evită cafeaua, alcool sau băuturile carbogazoase. Acestea deshidratează și riști să îți accentuezi cearcănele.

● Respectarea unui program stric de odihnă poate avea un efect benefic asupra cearcănelor. Tot ce trebuie să faci este să dormi cel puțin 8 ore pe noapte. De preferat este să adormi în cea mai întunecată și liniștită cameră, pentru ca somnul să fie unul netulburat. În cazul în care te confrunți cu insomnii, bea un pahar de lapte călduț.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York