ANUNȚ. Vești proaste pentru tinerii logodiți. Marcel Vela, categoric: NU se fac nunți în mai și iunie! VIDEO

ANUNȚ. Vești proaste pentru tinerii logodiți. Marcel Vela, categoric: NU se fac nunți în mai și iunie! VIDEO
ANUNȚ. Vești proaste pentru tinerii logodiți. Marcel Vela, categoric: NU se fac nunți în mai și iunie! VIDEO / Sursa FOTO: cdn.pixabay.com
Publicat: 23/04/2020, 09:25

Chiar dacă prevederile ordonanțelor militare se vor relaxa după data de 15 mai, ministrul de Interne afirmă că adunările de persoane vor rămâne interzise în continuare. Sesiune de întrebări și răspunsuri cu Marcel Vela, pe Facebook.

Ministrul de Interne spune că regretă faptul că trebuie să le dea românilor o veste proastă, dar situația epidemiologică din țară nu permite relaxarea autorităților. Drept pentru care, chiar și după expirarea Stării de urgență, în lunile mai și iunie tot nu vor avea loc nunți și alte evenimente care presupun adunarea unui număr mare de persoane.

„Cu părere de rău, nu vă pot da un răspuns pozitiv pentru că nunțile românilor în perioada următoare, chiar dacă se relaxează condițiile de reținere, de comprimare a unor posibilități de a ne mișca liber, de a fi aprope de cei dragi, aceste condiții nu vor fi relaxate 100%. Individual probabil vom avea dreptul la acestă mișcare de a ne duce, de a ne plimba, de a ne relaxa, de a rezolva probleme individuale, presupun”, le-a spus Marcel Vela „internauților” cu care a discutat pe Facebook.

De fapt, explică șeful Ministerului Afacerilor Interne, „nu cred că în 15 mai am scăpat cu totul de acest coronavirus. Data de 15 mai e o dată luată în considerare pentru că atunci expiră starea de urgență, o stare de urgență pe care o gestionăm în baza decretului prezidențial. Nu înseamnă că în 15 mai virusul ia o pauză”.

„Verificare la intrarea în comunitate cu termometre digitale”

Autoritățile pregătesc în paralel cu relaxarea ordonanțelor militare și o serie de măsuri menite a preveni răspândirea Covid-19. „Activitățiile care se vor relua, se vor relua în anumite condiții, de exemplu verificarea la intrarea în comunitate probabil cu termometre digitale, la fel cum anumite firme își evaluează angajații”, a precizat ministrul liberal.

În opinia lui Marcel Vela, nu este „momentul unei relaxări generale, pentru a permite evenimentele cu sute de persoane, astfel încât să riscăm o contaminare în masă. Cred că în primele luni după 15 mai nu vom avea o permisivitate în acest domeniu. Îmi pare rău că trebuie să dau acestă veste”.

Ce soluție le oferă Vela românilor care și-au programat nunți în această perioadă? „Cea mai bună metodă cred că ar fi amânarea evenimentului, pentru a ne bucura muți ani de acum înainte de cei dragi”.