GÂNDUL LIVE. Elev în an terminal: „Nu voi merge la orele de pregătire, este un risc nejustificat”

Publicat: 25/05/2020, 13:48
Actualizat: 25/05/2020, 16:36

Alexandru Rădulescu, membru în Asociația Elevilor din București și Ilfov, a prezentant, la Gândul Live, punctul de vedere al unui elev în an terminal, cu o săptămână înainte de începerea perioadei de pregătire pentru examenele naționale și cu o lună înainte de bacalaureat.

„Fiind elev de clasa a 12-a, personal voi alege să nu ma duc la aceste ore de pregătire pentru că este un risc nejustificat, dat fiind că în două săptămâni de pregătire fac undeva la 3 ore de curs, ceea ce nu ar putea să recupereze niciodată orele care s-au pierdut în tot acest timp și recapitularea care putea fi făcută”, a spus Alexandru Rădulescu, la Gândul Live.

„Posibilitatea unei îmbolnăviri, atât la pregătire, cât și la examene, există chiar și în drumul elevului către școală sau liceu”

Potrivit reprezentantului Asociației Elevilor din București și Ilfov, Ministerul Educației putea pune mai bine la punct școala online și să asigure resursele necesare, pentru că sunt 900.000 de elevi care nu au acces la resursa online în acest moment, și foarte puține lucruri s-au schimbat față de momentul inițial al închiderii școlilor.

„Nici nu putem pune presiune pe profesori, pentru că nu au fost pregătiți pentru așa ceva, e un lucru care ne-a luat prin surprindere pe toți, dar, în același timp, cursurile nu sunt cele mai bune și nu pot să spun că s-a schimbat ceva semnificativ în desfășurarea orelor online. În acest moment, acestea nu pot substitui procesul didactic care se întâmpla la școală”, a spus Alexandru Rădulescu.

Măsurile de protecție luate în școli resprezintă un plus, consideră Alexandru Rădulescu, „dar în același timp trebuie luat în calcul că posibilitatea unei îmbolnăviri, atât la pregătire, cât și la examene, există chiar și în drumul elevului către școală sau liceu”. În plus, elevul a explicat și că a făcut acasă o simulare de examen cu masca pe față și a destăinuit că i-a fost foarte greu să respire și să se concentreze.

Calendarul examenului de bacalaureat

Potrivit Inspectoratului Școlar al ISMB, mai puțin de un sfert din elevii din Capitală au anunțat că vor merge la școală ca să se pregătească pentru examenele naționale. Un număr de 4.521 de elevi de clasa a VIII-a, din totalul de 16.900, și-au anunțat prezența la cursurile de pregătire pentru Evaluarea Națională și 3.214 liceeni, din cei 16.912, spun că vor veni să își îmbunătățească cunoștințele pentru examenul de bacalaureat, conform oficialului Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB)

Pregătirea elevilor de la clasa a VIII-a și a celor de clasa a XII-a sau a XIII-a se va desfășura între 2 și 12 iunie și în acest sens, prin ordin comun al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, s-au impus o serie de reguli stricte pentru distanțare socială și igienă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, printre care obligativitatea purtării măștilor de protecție în interior.

Calendarul examenului de bacalaureat a fost anunțat luni de Ministerul Educației și Cercetării, după ce a fost aprobat prin ordin al ministrului. Prima probă, cea la Limba şi literatura română, urmează să aibă loc pe 22 iunie. Înscrierile sunt programate în perioada 3 – 10 iunie, iar între 11 şi 17 iunie – echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale.

Rezultatele vor fi afişate pe 30 iunie, până la ora 12:00, iar cele finale, după rezolvarea contestaţiilor, pe 5 iulie.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”