Garda de Mediu i-a indentificat pe cei care au poluat masiv aerul din București noaptea trecută

Redactor:
Nicolae Oprea
Garda de Mediu i-a indentificat pe cei care au poluat masiv aerul din București noaptea trecută

Garda de Mediu a depistat noaptea trecută mai multe arderi ilegale în zona Sintești – Vidra din Ilfov. Este vorba de arderi de cauciucuri și cabluri electrice.

În urma informării APM București și în urma analizei rețelei independente de senzori de monitorizare a calității aerului, care indicau concentrații mai ridicate în zonele limitrofe Bucureștiului, comisarii GNM s-au deplasat la fața locului împreună cu Poliția și au identificat, în zona Sintești-Vidra din județul Ilfov, mai multe arderi ilegale care degajau fum negru intens, focarele situându-se pe proprietatea privată a unor cetățeni”, spun reprezentanții Ministerului Mediului.

Potrivit sursei citate, în urma analizei, s-a concluzionat că, cel mai probabil, este vorba despre aceleași persoane surprinse că ardeau cantități semnificative de deșeuri din anvelope și cabluri electrice, în urma controlului din perioada 02-08 martie.

Cei care au ars aceste materiale sunt acum cercetați penal.

Noaptea trecută, senzoriii de monitorizare a calității aerului au indicat valori foarte mari ale poluării, în zona de sud a Capitalei, respectiv Sintești.

Astfel, sudul Bucureștiului a fost lovit din nou de un val uriaș de poluare, cu valori ale nivelului de PM de 700% peste cele maxime.

 

Inchide